Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Foppa» mener fem nordmenn kunne spilt på Sveriges OL-lag

Og sjekk hvem den svenske legenden mener er tidenes beste norske hockeyspiller.

EKSPERT: Peter Forsberg var på sitt beste verdens beste hockeyspiller på andre halvdel av 90-tallet, og vant blant annet VM, OL og Stanley cup to ganger. Nå er han i Sør-Korea som hockeyekspert for Eurosport.
EKSPERT: Peter Forsberg var på sitt beste verdens beste hockeyspiller på andre halvdel av 90-tallet, og vant blant annet VM, OL og Stanley cup to ganger. Nå er han i Sør-Korea som hockeyekspert for Eurosport. Vis mer

KWANDONG (Dagbladet): Peter Forsberg (44) var helt sentral da Sverige vant OL-gull i ishockey på Lillehammer i 1994 og i Torino i 2006.

Det er de to OL-gullene Sverige har vunnet i ishockey. Nå er en av tidenes beste på isen på plass i Sør-Korea som Eurosport Sveriges ekspert. Torsdag morgen følger han altså åpingskampen Norge-Sverige i Gangneung Hockey Center med argusøyne.

I motsetning til i Sotsji for fire år siden, så har ikke NHL frigitt spillerne til olympiske leker denne gang. Ergo glimrer de beste hockeyspillerne i verden med sitt fravær i Sør-Korea, men «Foppa» mener det likevel vil bli en spennende turnering - hvor Sverige, Canada, Finland og OAR (olympiske utøvere fra Russland) trolig er kvartetten som vil gjøre opp om gullet.

- 10 prosent

Han blir overrasket dersom Norge er i nærheten av å yppe seg mot svenskene i morgen tidlig (kampstart 08:40).

LEVNES LITE HÅP: Norge har ikke vunnet en ishockeykamp i OL-sammenheng siden 1994. Torsdag morgen skal landslagssjef Petter Thoresen (t.h) lede Anders Bastiansen og de andre gutta i åpningskampen mot Sverige. Peter Forsberg levner Norges maks til prosent sjanse til seier. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
LEVNES LITE HÅP: Norge har ikke vunnet en ishockeykamp i OL-sammenheng siden 1994. Torsdag morgen skal landslagssjef Petter Thoresen (t.h) lede Anders Bastiansen og de andre gutta i åpningskampen mot Sverige. Peter Forsberg levner Norges maks til prosent sjanse til seier. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Norge har kanskje ti prosent sjanse til å vinne. De har et par bra femmere, men Sverige har en helt annen bredde i troppen, og skal være bedre. Men hockey er hockey, og ti prosent betyr jo at det er mulig, sier Peter Forsberg til Dagbladet.

- Mener du noen av de norske spillerne kunne kommet på det svenske OL-laget?

- Hm.... Olimb-brødrene (Mathis og Ken André), Patrick Thoresen, Jonas Holøs og Lars Haugen, kanskje. Det er bra spillere.

- Hvem mener du er Norges beste spiller gjennom tidene?

- Mats Zuccarello må jeg nesten si. Espen Knutsen gjorde det veldig bra i Sverige, men Zuccarello har lykkes i Rangers og prestert bedre over lengre tid i NHL enn hva Knutsen gjorde.

- Elsker virkelig hockey

- Hvordan vil du beskrive Zuccarello?

- Jeg liker hans innstilling, han er ikke redd for noen selv om han ikke er den største og tyngste personen. Han har også bra spilleforståelse, og er helt rå på straffer.

SCORING: Mats Zuccarello feirer scoring sammen med David Desharnais i New York Rangers, mot Winnipeg Jets søndag 11. februar. Foto: Trevor Hagan / The Canadian Press / AP / NTB Scanpix
SCORING: Mats Zuccarello feirer scoring sammen med David Desharnais i New York Rangers, mot Winnipeg Jets søndag 11. februar. Foto: Trevor Hagan / The Canadian Press / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg spilte sammen med Zuccarello i Modo (2008-2010), og han elsker virkelig hockey. Han har den lille ekstra sulten. Han er ikke bare utpå der for å tulle, men ofrer kroppen og jobber hardt hjemover som en god lagspiller.

- Det høres ut som en beskrivelse av deg selv?

- Ja, hehe, jeg forsøkte å lære han så mye som mulig den tiden vi var sammen i Modo.

Espen «Shampo» Knutsen er også på plass i OL-byen, som ekspert for Eurosport Norge. Slik svarer han på Forsbergs rangering av Zuccarello som tidenes beste norske hokeyspiller.

- Ja, jeg er enig. Mats har hatt en lengre og bedre karriere i NHL enn det jeg hadde, så det er det ingen tvil om, sier han til Dagbladet.

- Spent på OAR

Et norsk OL-lag uten Mats Zuccarello er naturligvis betydelig svekket, men for andre nasjoner betyr null NHL-spillere et langt større mannefall.

- OAR er den største favoritten. De har flere spillere som kunne spilt i NHL, men som velger å spille i KHL fordi de får godt betalt for å spille hjemme i Russland, mener «Foppa».

Samtidig er han spent på om det får noe å si for den russiske lagfølelsen at de ikke får spille for sitt eget land.

- At de ikke får spille for Russland kan kanskje være litt forstyrrende. Det blir spennende å se hvordan de gjør det, når de ikke får representere sitt eget land, men individuelt har de de beste spillerne.

* Norge har satt seg kvartfinale som målsetting. Paradoksalt kan det være mulig selv om Petter Thoresens menn skulle tape alle de tre innledende kampene mot Sverige, Finland og Tyskland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media