TØFFING: Norge og Linköpings Martin Laumann Ylven ga Peter Forsberg hardere behandling enn stjernen satte pris på i går kveld.Foto: SCANPIX/Cornelius Poppe
TØFFING: Norge og Linköpings Martin Laumann Ylven ga Peter Forsberg hardere behandling enn stjernen satte pris på i går kveld.Foto: SCANPIX/Cornelius PoppeVis mer

Foppa sverger hevn mot norsk OL-spiller

- Han må tåle en takling, sier Martin Laumann Ylven.

||| (Dagbladet): Norske Martin Laumann Ylvens Linköping møtte Modo i Elitserien i går, og med dem en hissig svensk ishockey-legende.

Peter Forsberg var innblandet i flere tøffe sammenstøt i løpet av kampen, men verst gikk det da «Foppa» havnet i klinsj med Laumann Ylven, skriver Aftonbladet.

Fem minutter ut i tredje periode taklet nordmannen Forsberg like etter at svensken hadde sluppet pucken, og de to gikk i brytekamp på isen. Forsberg var rasende, og de to fortsatte å krangle høylytt i utvisningsboksene.

- Han ropte at han skulle ha hevn, og jeg svarte at han var velkommen. Forsberg må skjønne at han konkurrerer på samme vilkår som alle andre, sier Laumann Ylven til avisa.

Sverger hevn
Men Peter Forsberg sverger at han skal ta igjen på nordmannen.

- Han sa at vi skulle møtes i flere matcher, og at han skulle få sin hevn. Jeg svarte at jeg er klar hele tiden, og det er bare å komme, sier Laumann Ylven.

- Han er stjernen i laget, og må tåle en takling uten at det sporer helt av i hodet på ham.

Forsberg forsvant ut av hallen etter kampen, uten å ville snakke med pressen.

Må beskytte
Modo vant forøvrig kampen 4-1, og tok sin andre strake seier med Foppa på isen.

Lagkamerat Markus Näslund mener dommerne bør gjøre mer for å beskytte stjernen.

- Tar de hånd om sånt tidlig, blir det ikke bråk. Peter svarer jo tilbake når det kommer, men de må skjønne at Peter er der for å spille hockey, og ikke for å dumme seg ut, sier Näslund.

Martin Laumann Ylvens Linköping ligger på andreplass i Elitserien. 21-åringen ble nylig tatt ut i Norges tropp til OL i Vancouver.

Det lyktes ikke Dagbladet å få tak i nordmannen i formiddag.

LEGENDE: Petrer Forsberg returnerte til Modo i februar i fjor, men har slitt med skader. Nå er han tilbake på isen.Foto:SCANPIX/Håkan Nordström
LEGENDE: Petrer Forsberg returnerte til Modo i februar i fjor, men har slitt med skader. Nå er han tilbake på isen.Foto:SCANPIX/Håkan Nordström Vis mer