Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For 11 måneder siden lå Jansrud på en klinikk i Drammen med ødelagt kne

I dag var han nesten litt skuffet over bronse i OL.

SURT: 
Men med ti hundredeler til gullet, er det ikke så lett å bare fokusere på den gleden. Som Aksel Lund Svindal i 2010, og Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt før det, var han surt nære å vinne hele greia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SURT: Men med ti hundredeler til gullet, er det ikke så lett å bare fokusere på den gleden. Som Aksel Lund Svindal i 2010, og Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt før det, var han surt nære å vinne hele greia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): SOTSJI (Dagbladet): Kjetil Jansrud har hatt et tøft år etter kneoperasjonen han måtte gjennom for snart et år siden, resultatene har på ingen måte uteblitt, men det har vært måneder med hard trening og bekymring for rekonvalesensen.

Korsbåndet i venstre kne røk under VM i Schladming, og etter operasjonen i mars var det ingen som ville love at Jansrud ville rekke OL i det hele tatt.

I dag fikk han godt betalt for det harde arbeidet.

Jansrud, som på ingen måte har imponert voldsomt på treningene før OL-utforen i Sotsji, fikk det til å stemme. Bronse i OL skal han være glad for.

Men med ti hundredeler til gullet, er det ikke så lett å bare fokusere på den gleden. Som Aksel Lund Svindal i 2010, og Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt før det, var han surt nære å vinne hele greia.

- Det er stort, men det er også tett på gull. Nå som jeg er midt oppi det, så tenker jeg tilbake, på at jeg kunne kjørt fortere der, kjørt fortere der, men det er jo konkurransemennesket som snakker, sier Jansrud.

- Egentlig er jeg superfornøyd. Det er under et år siden jeg opererte, og det er så kult å få noe håndfast. En ting er å se på FIS-rankingen og se at jeg har gjort det greit, men nå henger det noe rundt nakken. Det er kult, sier han.

Kunne puste ut Med ryggoperasjonen som bagasje mener Kjetil Jansrud at han er omtrent der han kan være fysisk sett. Derfor var han også tilfreds da han kom ned det siste henget mot målpassering.

- Jeg sa til meg sjøl de siste meterne at jeg kunne puste ut, for jeg traff godt og fikk gjort det jeg ville gjøre. Først tenkte jeg at det ikke var bra NOK, men så føler jeg at jeg ikke kunne gjort det så mye bedre, med den fysikken jeg har etter å ha kjempet meg tilbake. Følelsen var liksom at det er dette jeg er i stand til nå, og når det holder til bronse skal jeg være fornøyd, sier han.

- Vet du nøyaktig hvor du kunne hentet inn de hundredelene?

- Jeg gjorde ingen store feil, så det er umulig å peke ut akkurat hva jeg skulle gjort annerledes der og der, det er bare at jeg kunne vært litt tightere jevnt over. Men det kan du spørre alle på lista om, sånn er det alltid. Det kommer flere renn i OL, og det er godt å være på dette nivået nå, sier Jansrud til Dagbladet.

Liverpool-oppladning - Jeg har vært på pallen i utfor tidligere i år, men med tanke på hvordan uka har vært på trening, så skal jeg sett utenfra være veldig fornøyd med bronse. Men så vet dere hvordan jeg er, jeg skulle allltid gjerne vært et steg opp på pallen. Det er dette OL-gullet vi fortsatt ikke har da, igjen med noen hundredeler, sier han.

Startnummeret får også en liten bit av æren i dag, ikke bare var det gunstig rent sportslig sett, det var også en fin oppfølging av Liverpools nedsabling av Arsenal i går.

- De inspirerer meg hele tida, bortsett fra når de taper. Jeg koste meg i går med kamp, men jeg klarer jo å konsentrere meg om meg sjøl når jeg skal det. Men det er klart, bronse med nummeret til Gerrard på ryggen i dag, og seier i går, det er godt det, sier Liverpool-supporteren.

Skuffet Aksel For Aksel Lund Svindal ble det en litt skuffende dag. Noen småfeil her og der kostet for mye, og sesongens beste utforkjører måtte tak til takke med fjerdeplass, bak Mathias Mayer, Jansrud og Christof Innerhofer.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Men hvis du som idrettsutøver ikke er forberedt på at det ikke alltid går din vei, så har du en jobb å gjøre. Konkurransen er stor, og når du ikke klarer å levere ditt aller beste på en dag som i dag, da blir du slått, sier Svindal til Dagbladet.

- Det er for mye småfeil, og når det blir flere av dem, så koster det tid. 29 hundredeler er ikke stor margin, heller. Det er den sureste plasseringa i OL, selvfølgelig. Men det er en del av gamet, sier 31-åringen.

Hele Norges coronakart