For 22 år siden ble 13. oktober en festdag i Norge. I kveld trenger vi en ny bragd

Slår vi Italia i kveld tar 13. oktober rotta på 16. mai som fotballens nasjonaldag.

VM-BILLETTEN KLAR: Norge slo Polen og gikk til VM i 1993. Gutta foran f.v: Lars Bohinen, Erik Mykland, Tore Pedersen, Jan Åge Fjørtoft, Rune Bratseth og Stig Inge Bjørnebye. Bak f.v: Gunnar Halle, Ronny Johnsen og Henning Berg. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet
VM-BILLETTEN KLAR: Norge slo Polen og gikk til VM i 1993. Gutta foran f.v: Lars Bohinen, Erik Mykland, Tore Pedersen, Jan Åge Fjørtoft, Rune Bratseth og Stig Inge Bjørnebye. Bak f.v: Gunnar Halle, Ronny Johnsen og Henning Berg. Foto: Arnt E. Folvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMA (Dagbladet): På 90-tallet var det lett å lage avis før store og viktige kvalifiseringskamper med landslaget.

Den gangen fikk vi bare en av spillerne til å si "I KVELD TAR VI DEM", "DETTE VINNER VI" eller "DRILLO MENER DET ER 62,5 PROSENT SJANSE FOR SEIER" - det var ikke verre enn det.

Og så smurte vi det ut over førstesida sammen med et bilde Jostein Flo, Myggen, Rune Bratseth, Tore Andre Flo, eller hvem det måtte være.

Resten tok fotballgalskapen seg av.

FOR DET VAR fotballgalskap i Norge den gangen vi gjorde sluttspilldeltakelse til en vane (1994, 1998 og 2000). Avisene solgte som hakka møkk på kampdag og dagen etter. Folk var fotballsultne og det vakre spillet var viktig. Og da jeg satt på Ullevaal lørdag kveld og hørte stemningen og så bølgen feie tribuneseksjonene rundt, kom flere av de gode minnene fra 90-tallet tilbake.

Jeg sier ikke at AS Steinrøysa er der riktig ennå.

Men vi er på god vei.

NORSK SEIER PÅ Olympiastadion i kveld - en av fotballens uinntagelige festninger, Italia har aldri tapt en kvalifiseringskamp i Roma - vil ta oss dit. Da er orge i EM. Med seier vil Prosjekt Høgmo være en suksess i første forsøk. Men når det er sagt, sansynligheten for at så skjer, at Norge slår Italia på en stadion de har vunnet 16 og spilt sju uavgjorte kvalifiseringskamper, er ikke veldig stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.