Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For 23 år siden kom han med en ellevill spådom. I natt gikk det i oppfyllelse

Michael Lee: - Jeg visste ikke hva jeg skulle skrive.

UTROLIG HISTORIE: I skoleårboka skrev Michael Lee at favorittlaget i baseball skulle vinne World Series i 2016. Det var i 1993. Allerede for noen uker siden begynte bildet av Michael Lee å gå viralt. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Chicago Cubs. World Champions i 2016. Du hørte det her først».

Det er meldingen Michael Lee skrev i skoleårboka da han gikk på videregående i 1993.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle skrive. Jeg er ikke en litterær person. Så kom jeg plutselig på at jeg skulle skrive det her. Det kommer fra da jeg var barn og hadde en drøm om det, sier Lee til WGN, gjengitt av CNN.

I natt gikk den elleville spådommen i oppfyllelse da Chicago Cubs tok sin første baseballtittel på 108 år, da Cleveland Indians ble slått 8-7 i den avgjørende kampen. Dermed avsluttet klubben den lengste titteltørken i amerikansk idrett.

At Lee skulle spå seier til Cubs tilbake i 1993, er litt som at du i 1992 skulle spå at Leicester ville vinne Premier League forrige sesong. Ganske utenkelig, men ikke umulig.

Cubs-fan

Lee husker at han skrev meldingen for 23 år siden. At det faktisk skulle skje at Cubs vant i 2016 var nok mer en drøm enn noe han faktisk trodde ville skje.

- Nå blir jeg påminnet det igjen, sier han.

Lee har vært en Chicago Cubs-fan hele livet. Han bor for øyeblikket i California, men ble født i Chicago.

- Jeg er begeistret. Jeg er begeistret for Chicago, jeg er begeistret for Cubs-fans, min far og mine brødre. De elsker Cubs. Selv etter at vi flyttet til California, kommer de hit på ferie, bare for å se på Cubs, sier Lee.

Gikk viralt

Allerede for noen uker siden begynte bildet av Michael Lee å gå viralt da en bruker ved navn Thomas J. Dale la det ut på Twitter. Han skriver at moren hans, som skal ha gått på samme skole som Michael Lee, viste ham årboka.

Chicago-baserte The Heckler la ut det samme bildet, som de hadde mottatt av en person som gikk under navnet Marcos M.

Marcos Meza gikk i klasse med Michael Lee og har kjent ham siden de gikk i sjuende klasse. Han fant ut at han måtte vise bildet til «verden».

- Vi ble uteksaminert sammen og jeg så sitatet og syns det var morsomt, sier Meza ifølge NBC Chicago.

For sju år siden skal han ha tatt opp kontakten med Lee via sosiale medier. Da snakket de blant annet om sitatet.

- Jeg fortalte Mike: «Du har det kuleste årboksitatet», sier Meza.

Han tror spådommen var skjebnebestemt.

- De ordene gikk fra Lees lepper til Guds øre. Og hvis jeg var Cubs-fan ville jeg vært sur for at han ikke forutså det i 1999, sier Meza.

Stilt spørsmål ved

I starten var mange sikre på at bildet var manipulert, og med dagens verktøy er det ikke vanskelig å tenke seg at det kan være tilfelle. Men i ettertid har det dukket opp flere eksemplarer av skoleårboka.

En YouTube-bruker har blant annet filmet boka fra alle vinkler for å vise at den ikke er photoshoppet.

Bloggsiden SB Nation har på sin side photoshoppet bildet som gikk viralt for å analysere og se om det er forskjell på det originale bildet og det de selv har manipulert. Resultatet styrker teorien om at bildet er ekte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!