Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecila Brækhus fortsatt ubeseiret

For 299 kroner per TV-klikk er det nå bare Brann Stadion og Las Vegas som kan fylle kassa på The First Ladys suksesshistorie

Etter to VM-fighter i Oslo Spektrum tar Cecilia Brækhus de fem VM-beltene hjem til Bergen. Det er helt nødvendig for å holde liv i butikken.

BUTIKKEN GÅR GODT: Cecilia Brækhus har gjort lovendringen som åpnet for proffboksing i Norge til en lukrativ affære i løpet av to kamper i Oslo Spektrum. Nå må showet videre. Til Bergen for å blåse liv i nyhetens nteresse. Og deretter er det hovedpremien mot brasilianske Cris Cyborg i Las Vegas som er det store målet.  Dette er (god) butikk. Ingenting annet. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
BUTIKKEN GÅR GODT: Cecilia Brækhus har gjort lovendringen som åpnet for proffboksing i Norge til en lukrativ affære i løpet av to kamper i Oslo Spektrum. Nå må showet videre. Til Bergen for å blåse liv i nyhetens nteresse. Og deretter er det hovedpremien mot brasilianske Cris Cyborg i Las Vegas som er det store målet. Dette er (god) butikk. Ingenting annet. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

CECILIA BRÆKHUS ER fortsatt den eneste bokseren i verden, uavhengig av kjønn og vektklasse, som holder alle de fem internasjonale VM-beltene på en hånd. World Boxing Council (WBO), International Boxing Organization (IBO), World Boxing Association (WBA), World Boxing Organization (WBO), Internatiobal Boxing Federation – you name them, The First Lady’s got them. Og det er dette faktum mer enn en i beste fall ganske middels fight mot ei modig svensk vindmølle som vil fylle Brann Stadion til sommeren.

Det er nemlig ikke boksing som the noble art of self defence dette handler om.

Det er big business.

CECILIA BRÆKHUS VAR ikke seg sjøl denne fredagskvelden i Oslo. Mer enn noe annet var hun preget av en vinter med forkjølelser, influensa og en stadig tyngre og sterkere kropp som gjorde innveiingen til et hardt presset fysisk mareritt. Og hadde Klara Svensson vært like heldig som hun var modig, viltslående og villig til å ta det som kom gjennom ti ganger to minutter, kunne et lite øyeblikk i andre runde kostet Cecilia Brækhus veldig mye, kanskje alt.

Da en høyre kryss fra den 29 år gamle svenske utfordreren landet rundt Brækhus sin venstre tinning hadde den norske verdensmesteren mer enn nok med å holde seg på beina.

En bedre boksers oppfølging der og da, og det kunne vært natta før klokka slo midtnatt i Oslo Spektrum.

THE FIRST LADY tok knallperla som en advarsel, tok inn over seg at Klara Svenssson faktisk er i stand til å gjøre mer skade enn å slå noen beskjedne bulker i en hatt og tok fighten til den svenske jenta. Resten var en profesjonell demonstrasjon i hvordan godt håndverk kan brukes til å kontrollere en boksekamp på en tung dag i ringen. For selv om det alltid vil ligge en lucky punch fare i en uortodoks og viltsvingende motstander er det ikke mye å diskutere når de tre dommerene dømmer kampen 99-91, 99-91 og 100-90.

Det er i alle sammenhenger dønn overlegent.

Likevel var Cecilia Brækhus bare et øyeblikk unna å gå på en karamell ingen så komme.

DET FORTELLER MEG at Cecilia Brækhus må opp flere hakk om den kommende fighten, den man snakker om skal gå mot argentinske Erica Anabella Faria, skal vinnes med salgbar overbevisning. I mai 2015 hadde Faria Klara Svensson i golvet i København. Nå kommer hun til Bergen gitt sjansen, gående om så skal være. Og fordi hun er tøff, fordi hun har klart noe Cecilia Brækhus ikke klarte denne fredagskvelden i Oslo – å golve Klara Svensson – og ikke minst, fordi de fem beltene som settes på spill er en gevinst de fleste boksere synes villige til å ofre mer enn utseendet for, må Cecilia Brækhus være på sitt beste for å vinne.

Bare det kan redde den store Amerika-planen.

CECILIA BRÆKHUS TRENGER ikke ti tittelkamper til for å pakke ned hanskene og ta kvelden uten økonomiske bekymringer. Det helt øko-nødvendige bruddet med Sauerland Promotion og åpningen for proffboksing i Norge har tatt seg av den biten. Det er nemlig ikke 40-0 dette handler om. Det er den ultimate utbetalingen. Og den ligger i en fight mot den USA-residerende brasilianske MMA-stjerna Cristiane Justino Venancio, mer kjent som Cris Cyborg.

Der boksing møter mixed martial arts i et show bare Las Vegas kan hype og stå som vertskap for.

MEN FØRST SKAL The First Lady Promotion til Bergen for å melkes en gang til. En ny homecoming, denne gangen for Brækhus sine virkelige landsmenn. De som er fra Bergen. Ikke fra Norge. Og når det er gjort, og fordi jeg er redd The First Ladys dominans i en næring uten alt for mange troverdige motstandere, om noen etter Klara Svenssons tapre forsøk og når Erica Anabella Farias har vært i Bergen, er det egentlig bare Cris Cyborg og Las Vegas som kan fylle en stor arena og selge Cecilia Brækhus en siste gang til den prisen The First Lady Promotion drømmer om.

Og som hun fortjener.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media