VIL FORTSETTE: Thorir Hergeirsson vil gjerne fortsette som norsk damelandslagstrener i håndball fram til over OL og EM i 2020, men har foreløpig ikke kontrakt lenger enn til etter OL i Rio neste sommer. Det er snart ett år siden han etterlyste en ny avtale. Foto: Bjørn Langsem
VIL FORTSETTE: Thorir Hergeirsson vil gjerne fortsette som norsk damelandslagstrener i håndball fram til over OL og EM i 2020, men har foreløpig ikke kontrakt lenger enn til etter OL i Rio neste sommer. Det er snart ett år siden han etterlyste en ny avtale. Foto: Bjørn LangsemVis mer

For 317 dager siden etterlyste Thorir ny kontrakt. Den har han ennå ikke fått

Går ut etter OL.

(Dagbladet): Håndballkvinnenes landslagssjef Thorir Hergeirsson (51) har en avtale som utløper etter OL i Rio neste sommer.

Det er snart et helt år siden han etterlyste en ny og lengre avtale med håndballforbundet.

- Jeg har avtale til 2016. Det er ingen signaler på noe videre etter det fra håndballforbundet, så jeg begynner vel kanskje snart å se meg om etter noe annet, sa Hergeirsson til Dagbladet 13. oktober i fjor.

Per nå har Thorir Hergeirsson altså ikke en kontrakt som trener for de norske håndballkvinnene i EM i Sverige neste år.

Seks medaljer Islendingen har siden årsskiftet hatt en dialog angående kontraktsforlengelse med håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud, men partene har ennå til gode å formalisere en ny avtale for treneren som har ledet Norge til fire gull, en sølv, en bronse - og en VM-kvartfinale på sju mesterskap etter at han tok over for Marit Breivik i 2009.

I samme periode er Hergeirsson i 2011, 2012 og 2013 blitt kåret til verdens beste trener av det internasjonale håndballforbundet (IHF). For 2014 kom han på andreplass på den prominente lista - ett poeng bak Montenegros damelandslagstrener Dragan Ad?i?.

OL og EM i 2020 Hergeirsson og Langerud har hatt flere innledende samtaler om en kontraktsforlengelse til 2020 - hvor det både er OL i Tokyo og EM i Norge.

- Vi har tradisjonelt tenkt avtaler i fire år, fra OL til OL, og det vil være naturlig å ha en slik horisont nå også. Det er viktig å ha en forutsigbarhet, har generalsekretær Langerud sagt til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til skal Hergeirsson i september i møte med det nye håndballstyret, som på forbundstinget i Sandefjord i mai ble vant inn for perioden 2015-17.

Der vil han gjerne høre styrets tanker om rammevilkårene for de neste to-fire årene.

- Det er mange nye ansikter i det nye styret, og jeg vil gjerne gå en runde eller to med dem før jeg signerer en ny kontrakt, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Ikke minst har håndball-Norge fått en ny president i Kåre Geir Lio - som tok over presidentvervet etter Karl-Arne Johannessen i sommer.

Rammebetingelser Han ønsker seg en reell prat om rammebetingelser de får jobbe etter den neste fireårsperioden.

- Jeg kommer til å legge fram noen rammer for hva vi mener vi trenger for å kunne levere på det nivået vi ønsker, og så vil jeg gjerne høre hvor de står i den sammenhengen. For det er greit å ha en målsetting, men det er også viktig å meisle ned de daglige konsekvensene av målsettingene som settes, sier Hergeirsson.

- Du sa til Dagbladet i oktober i fjor at du syntes det hastet med å få på plass en ny avtale. Men dere er altså ennå ikke i mål..?

- Mitt ønske er å gå videre med landslaget, men jeg ønsker også en god prosess rundt dette. Og jeg står ikke på ett bein.., sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Ikke forstyrrende - Nå starter oppkjøringen til VM i Danmark i desember for fullt. Kan kontraktsforhandlinger går ut over de forberedelsene?

- Nei, nei. Sist jeg skrev ny kontrakt, så var det i januar det samme året som den forrige gikk ut. Både jeg og støtteapparatet jobber og planlegger som om vi også skal til EM i 2016, selv om vi ikke har en avtale dit ennå.

NB! Dagbladet har ikke fått tak i håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud i dag.