- For 400 millioner selger vi Benzemas øre

Lyon-presidenten tviholder på spissjuvelen.

(Dagbladet.no): EURO 2008 har ikke vært noen ubetinget suksess for verken Frankrike eller landslagets kanskje største fremtidshåp på fotballbanen Karim Benzema.

Likevel er det liten grunn til å tro at interessen fra beilere som Real Madrid, Barcelona og Manchester United har bleknet. Til det er potensialet til 20-åringen, som noterte seg for 21 scoringer for de sjudoble seriemestrene Lyon sist sesong, for stort.

Lyon-president Jean-Michel Aulas prøver imidlertid å skremme storklubber med ubegrensede overgangsbudsjetter unna ved å si at klubben ikke lar seg friste selv av rekordsummer.

- Med bud på 40 eller 50 millioner euro, ville vi kanskje solgt Benzemas øre, sier Aulas sarkastisk, før han utdyper hva han mener.

- Dette er er ikke et spørsmål om penger. Spilleren ønsker å oppnå store ting i Champions League med Lyon. Han er fornøyd med å være en del av klubben, noe som gjenspeiles i den siste kontraktsforlengelsen, og jeg er sikker på at han blir i Lyon fram til VM i 2010, understreker Aulas ifølge The Times.

Ramos i kikkerten

Samtidig melder samme kilde at Manchester United har flere spillere enn ovennevnte Benzema på ønskelista. Hvorvidt det er mulig å gjøre forretninger med Real Madrid etter at de engelske ligamestrene anmeldte de spanske til FIFA vedrørerende en viss portugiser, vites ikke, men United skal etter sigende være interesserte i den eminente høyrebacken Sergio Ramos.

Spillerens agent fyrer oppunder spekulasjonene gjennom å si at han tok turen til England sist mandag, og at han er godt forhold til sir Alex Ferguson og kompani etter at han var med på å selge klubben keeperen Ricardo Lopez for noen år tilbake.

BEGAVET OG ETTERTRAKTET: Scoringer som denne fulltrefferen mot Manchester United i Champions League i vinter, har gjort Karim Benzema til et av Europas heteste salgsobjekter. Foto: AP/Scanpix
BEGAVET OG ETTERTRAKTET: Scoringer som denne fulltrefferen mot Manchester United i Champions League i vinter, har gjort Karim Benzema til et av Europas heteste salgsobjekter. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Hovedpersonen selv, som skal i aksjon mot Sverige i kveld etter å ha hygget seg på nattklubb i Innsbruck tidligere i uken, vil imidlertid ikke antyde noe som helst som kan tyde på at en overgang er i gjære.

- Det er selvfølgelig et godt tegn at store klubber er interessert i meg, men for øyeblikket vurderer jeg ingenting. Jeg har en god kontrakt med Real Madrid, og jeg konsentrerer meg om spill med landslaget. Vi får se hva som skjer når EM er over, er Ramos\' kommentar til ryktene om en overgang til Premier League.

- For 400 millioner selger vi Benzemas øre
PRATER OM ENGLAND?: Fernando Torres (t.v.) kan kanskje risikere å møte Sergio Ramos til Premier League-duell neste sesong. Mange puslespillbiter må imidlertid falle på plass før den tid.