GLEDET SEG TIL ALENETID:  Magnus Carlsen har ikke fått slappet av så mye som han helst kunne tenke seg den siste perioden. Foto: NTB Scanpix
GLEDET SEG TIL ALENETID: Magnus Carlsen har ikke fått slappet av så mye som han helst kunne tenke seg den siste perioden. Foto: NTB ScanpixVis mer

- For å ta den arrogante vrien: Det var ikke akkurat meg han møtte

Nytt stikk til Anand.

(Dagbladet): Magnus Carlsen møtte i dag pressen før Norway Chess som arrangeres mellom 3.-13. juni.

Da verdensmesteren tok seg tid til et kort møte med pressen, ble det også snakk om sjakk-VM. Indieren Vishy Anand tok en overraskende seier i kandidatturneringen tidligere i år.

Arrogant Dermed blir det et returoppgjør fra Chennai i 2013.  Etter VM-kampen var ikke Carlsen nådig. Han avskrev Anand som tittelutfordrer.

23-åringen sa han hadde passert den indiske tigeren, og mente han måtte justere spillet sitt og få tilbake motivasjonen for å komme tilbake.

I dag kom Carlsen med et nytt stikk til sin VM-motstander. Dagbladet spurte Carlsen om Anands innsats i kandidatturneringen, og om han kunne friskmeldes.

- For å ta den litt arrogante vrien så møtte han ikke meg i kandidatturneringen. Fortsatt er det Anand som har noe å bevise, sier Carlsen til Dagbladet.

Nordmannen innrømmer at han ble overrasket over inderens seier.

- Det hadde vært spennende å spille mot en annen, men han vant kandidatturneringer, noe som er veldig imponerende, og det må jeg forholde meg, sier Carlsen.

Håper på norsk VM Det er ennå ikke bestemt for årets VM-kamp skal avholdes. Ingen har søkt ennå. Carlsen hadde ingen meninger om at en søknad foreløbig har uteblitt, men kunne gjerne tenkt seg å spille på hjemmebane.

- Jeg skulle gjerne ha sett det var en arrangør i Norge. Jeg håper det kommer i boks på et tidspunkt, akkurat nå har jeg andre ting å fokusere, sier Carlsen.

Da VM-kampen ble avholdt i India, ble den en ekstra belastning for Team Carlsen. Mye logistikk måtte på plass, og Carlsen fikk både sikkerhetsvakt og kokk.

Selv om teamet avlastet Carlsen på noen av områdene, bøy det på ekstra problemer, som han ville ha vært foruten hvis VM blir arrangert i Norge:

- Det er mange fordeler med å spille i Norge, innrømmer 23-åringen.