Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For ALLE banker RBK - å hei å hei å hei å håååååå!

Den enes død er den andres brød. Og nå er det Rosenborgs elendighet store deler av Fotball-Norge fråtser i.

DET PEKER NEDOVER: Jan Jönsson illustrerer hvilken vei det går med Rosenborg. Og hele Fotball-Norge gleder seg.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
DET PEKER NEDOVER: Jan Jönsson illustrerer hvilken vei det går med Rosenborg. Og hele Fotball-Norge gleder seg. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Oslo - tirsdag 19. april

MARTIN ANDRESEN SA det da Rosenborg var et par kvalifiseringskamper mot FC København unna Champions League i fjor høst. Han håpet de ikke klarte det - selv i et nasjonalt perspektiv fikset han rett og slet ikke å holde med RBK.

Og da Ståle Solbakken fikk spørsmål om forholdet til norsk fotballs lokomotiv svarte også han at han ikke likte dem. Han klarte det rett og slett ikke. Til det hadde Rosenborg slått ham for mange ganger.

MENS JEG ENNÅ satt og skrev på Fredrikstad Stadion i går kveld kom den første tekstmedlinga fra en kamerat med dype Vålerenga-sympatier:

«Der fikk dæm - troill-skiten. Nå blir det en god påske!»

OG FØR JEG hadde pakket sammen utstyret mitt kom det en melding fra en kar jeg kjenner på Sørlandet:

«Skriver du at det er synd Rosenborg ikke får det til slutter jeg å kjøpe Dagbladet med umiddelbar virkning».

PÅ VEIEN TIL Oslo ringte og vibrerte telefonen hele tida. Gutta var i feststemning. Landet rundt. Som om de selv hadde slått Rosenborg. Og sendt dem ned i Adeccoligaen.

FOTBALL-NORGE GODTER seg nå. Fordi vi ikke liker Rosenborg. Etter 20 år med nesten sammenhengengende trønderdominans — Viking tok det i 1991, Vålerenga i 2005, Brann i 2007 og Stabæk i 2008 — er vi stappmette av Rosenborgs suksess, titler og Champions League-millioner. Så da Martin Andresen sa det han følte i fjor høst så snakket han egentlig på vegne av veldig mange.

Store deler av Fotball-Norge er rett og slett møkka lei av å bli pissa på og herjet med.

Og derfor synes bare de færreste det er trist at laget er inne i ei bakevje.

JEG SKJØNNER DET veldig godt. Følelsene altså. Når et lag bare taper en seriekamp på to sesonger — og da snakker jeg om et lag som før det vant 13 seriemesterskap på rad - er det liksom andres tur også.

Og den turen er nå — det er derfor det gjør så godt.

Det var de følelsene Martin Andresen og Ståle Solbakken snakket om da de uttalte seg negativt om Rosenborg.

PÅ LERKENDAL FØLER man dette fiendskapet sterkere og sterkere for hvert tap. Akkurat slik man følte det da Vålerenga var frekke nok til å snyte dem for gullet i 2005 - og da Brann og Stabæk gjorde det samme to år på rad etter at RBK hadde mobilisert og rettet opp ubalansen i 2006.

Men de to siste seriegullene — 2009 og 2010 - er egentlig kjøpt, og nå er det ikke mer å kjøpe for.

Derfor er det ikke bare poeng Rosenborg har lite av per dato.

De har ikke så mye penger heller.

JEG KLARER IKKE å glede meg over klubbens og Jan Jönssons havari denne våren. Norsk fotball trenger et sterkt Rosenborg. Når alle får tenkt seg om er det til alles fordel at Rosenborg er der oppe i toppen. Men ikke hele tida — og ikke 13 år på rad en gang til.

Ikke fem år en gang.

Eller tre.

PS! Dagbla'-sportens Manchester United-avdeling er i dyp sorg etter lørdagens semifinaletap på Wembley. Ikke fordi mulighetene til cupseier og The Treble gikk i vasken, men fordi det var City som slo dem. Slike emosjonelle skader synes inntil videre å være uopprettelige. Og så kan du jo tenke deg hvordan den betydelig mindre City-fraksjonen har det.

Eller han, for å være helt presis.

Han har en bedre uke enn hele Fotball-Norge til sammen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media