For åtte år siden fikk Northug tillatelse til å bygge 45 hytter. Nå starter prosjektet

Planlegger hyttegrend på gården i Mosvika.

STORE DRØMMER:  Det er mer enn åtte år siden John Northug fikk klarsignal til å lage hyttegrend på gården i Mosvika. Snart skal han bygge dem også. Foto: Therese Bjørnsen Kirkesæther.
STORE DRØMMER: Det er mer enn åtte år siden John Northug fikk klarsignal til å lage hyttegrend på gården i Mosvika. Snart skal han bygge dem også. Foto: Therese Bjørnsen Kirkesæther. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til fredag ble skattelistene for 2014 publisert. Her kunne tallene i skattelista fortelle at skistjerna Petter Northug hadde en skattbar inntekt på like i overkant av 1,5 millioner kroner i fjor. Gullgrossisten står oppført med en formue på godt og vel 7,5 millioner kroner.

En viktig brikke i puslespillet bak Petters suksess er manager for Northug-teamet, Are Sørum Langås. Han står med en skattbar inntekt i fjor på nesten 600 000 kroner. Northugs trener, Stig Rune Kveen, hadde i fjor en inntekt på 472 000 kroner.

En annen viktig nøkkel til Petters vei mot skitoppen er uten tvil hans far, John Northug. Skatteetatens ferske tall kunne vise at pappa Northug hadde en inntekt på like i overkant av 550 000 kroner i fjor, og han står oppført med 0,- i formue.

Og pappa Northug har store planer på gang.

HyttedrømDrøye tre uker etter at eldstesønnen Petter hadde vunnet sitt første VM-gull under ski-VM i Sapporo i 2007, leverte John Northug inn et privat reguleringsforslag til Inderøy kommune om å få lage et gigantisk hyttefelt i en skråning på eiendommen sin som heller ned mot Beitstadfjorden, rett nord for Trondheim. Der, med utsikt over idylliske Giplingøya, har John planlagt å bygge 45 hytter. Samtlige skal ha fjordutsikt og tilgang på en privat brygge nede ved sjøen.  - Bakgrunnen var at kommunens arealdelingsplan skulle leveres, og da tenkte jeg at området er godt egnet for hyttebygging. Det er nært innherredsbygdene Levanger, Steinkjer og Verdal, og er bare to timer unna Trondheim. Det er nok et litt uoppdaga område, sier John Northug til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer