Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For åtte måneder siden kunne Zucca knapt røre seg. Nå danser han rundt motstanderne i NHL

Folkets Idrettspris.

REISTE SEG MESTERLIG: Mats Zuccarello Aasen er bedre enn noen gang etter bruddet han pådro seg. Foto: NTB ScanpixFoto: Pontus Höök / NTB scanpix
REISTE SEG MESTERLIG: Mats Zuccarello Aasen er bedre enn noen gang etter bruddet han pådro seg. Foto: NTB Scanpix Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Datoen er 24. april. New York Rangers møter Pittsburg Penguins i Stanley Cup-sluttspillet og Mats Zuccarello Aasen (27) er på isen. Når det gjenstår snaut fem minutter av første periode, sender Ryan McDonagh avgårde et skudd mot mål i håp om å øke 1-0-ledelsen til Rangers.

Men pucken går ikke mot mål, den treffer lagkamerat «Zucca» rett i tinningen.

Det blir raskt kjent at nordmannen pådrar seg en hjernerystelse, men lite aner man om den ukjente dramatikken som skal følge i ukene etterpå.

For Zuccarello Aasen pådrar seg brudd i hodeskallen. Han mister taleevnen og deler av følelsen i den ene armen. Han kan knapt røre seg i to-tre uker etter hendelsen.

- Da jeg kom til garderoben kunne jeg ikke prate. Så jeg skjønte ikke hva som skjedde. Da jeg kom til sykehuset var jeg redd, men legene var veldig flinke til å sørge for at jeg visste at jeg kom til å bli frisk, uttaler Zuccarello seinere til NTB.

Aldri vært bedre Det blir stilt spørsmål ved om «Zucca» i det hele tatt vil komme tilbake på isen etter den alvorlige skaden. Det gjør han til gangs.

For 27-åringen har aldri startet en sesong bedre enn det han har gjort i år. Nå er han poengkonge og en av New York Rangers' aller viktigste spillere. Han øker poengsifrene sine til elleve mål og elleve målgivende pasninger på 28 kamper, flest av New York-lagets spillere.

Det skrives spaltemeter på spaltemeter om nordmannens eventyrlige start på den nye sesongen, og fansen trykker ham virkelig til sitt bryst. Særlig nå som han har skrevet ny fireårskontrakt med New York Rangers.

Full av lovord
Også ekspertene lar seg imponere, som da «Zucca» scoret hattrick mot Toronto Maple Leafs for en snau måned siden.

- Det er helt uvirkelig av en nordmann. Jeg trodde ikke det var sant, uttalte TV 2's hockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm til Dagbladet.

- Det er enorm prestasjon Mats gjør i verdens største vinteridrett, sa ekspertkollega Bjørn Erevik.

Hattricket var det andre en nordmann har gjort i NHL noen gang. Det første sto Espen «Shampo« Knutsen for i 2002.

Syns du Mats Zuccarello Aasen fortjener Folkets Idrettspris?

• Stem på din Folkets Idrettspris-kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut tre vinnere som får tilsendt gavekort til en verdi av 1000 kroner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media