For bare ett år siden herjet Dortmund med Real

I kveld var alt snudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Real Madrid - Borussia Dortmund 3-0 (2-0):

(Dagbladet:) Du vet du er en europeisk gigant når keeperen din får lov til å skifte tapen utenpå fotballstrømpene, og han får surre på i halvannet minutt - uten at dommeren griper inn.

For i dagens kvartfinale mot Borussia Dortmund på Santiago Bernabeu gjorde Real Madrid og Iker Casillas akkurat som de ville. Gareth Bales lange tå etter tre minutter skaffet de hvite 1-0, Isco doblet med en godt plassert gresspløyer midt i omgangen, før Cristiano Ronaldo fintet inn 3-0 i sin 100. Champions League-kamp.

- Dette var et flott resultat, særlig fordi vi ikke slapp inn mål. Hele forsvaret fortjener 10 av 10 poeng. Dette var et langt steg mot semifinale, sier Isco etter kampen.

Rekordscoring Det var portugiserens 64. mål i turneringen totalt for Manchester United og Real Madrid, og hans 14. denne sesongen - det siste en tangering av Champions League/serievinnercup-rekorden til Lionel Messi (2011/2012) og Jose Altafini (1962/63).

Mot slutten av kampen ble han tatt av, men rapportene fra Bernabeu avkrefter at det skal dreie seg om en skade på lagets aller største stjerne.

I så fall får han dermed sjansen til å ta rekorden helt alene allerede på tirsdag. Og mye skal gå galt for Real om han ikke får to semifinaleoppgjør å boltre seg på også:

Det Borussia Dortmund-laget som kom hit i april i fjor og tok seg til finalen av fjorårets turnering, var et ganske annet enn det vi ser nå for tida.
 
Savnet Lewandowski De får i det minste tilbake Robert Lewandowski til returen om seks dager. Den suspenderte polakken var sårt savnet i Dortmund-laget onsdag kveld, og ingen i disse to klubbene har glemt at han scoret fire da de møttes i Tyskland for ett år siden. Men lynet slår sjelden ned to ganger samme sted.

Og ettersom Gareth Bale for lengst er innkjørt i Real, har det spanske hovedstadslaget uansett en lynavleder til sammenliknet med hva de hadde i fjor.

- Jeg er fornøyd med resultatet. Det var ikke en lett kamp, men vi spilte godt, og viste den rette innstillingen. Nå må vi bare være konsentrerte i returen, sa Real-manager Carlo Ancelotti seint i går kveld.

<strong>BLINKER UT SEMIEN:</strong> I sin jubileumskamp satte Cristiano Ronaldo inn 3-0-målet for Real Madrid, og sørget dermed for å gjøre returen til en svært vanskelig oppgave for Borussia Dortmund. Foto: Andres Kudacki / AP / NTB Scanpix
BLINKER UT SEMIEN: I sin jubileumskamp satte Cristiano Ronaldo inn 3-0-målet for Real Madrid, og sørget dermed for å gjøre returen til en svært vanskelig oppgave for Borussia Dortmund. Foto: Andres Kudacki / AP / NTB Scanpix Vis mer

Hans kollega i motstanderlaget, Jürgen Klopp, sa dette på pressekonferansen:

- Vi blir ikke kompakte nok, og det vises spesielt på det første målet deres. Og så tar vi ikke nok vare på sjansene i andreomgang. Vi hadde så mange! Men jeg vet at laget mitt kan gjøre det bedre. Det er det jeg må tenke på.

Fakta:

Paris Saint-Germain (Frankrike) — Chelsea (England) 3-1 (1-1)
Mål: 1-0 Ezequiel Lavezzi (3), 1-1 Eden Hazard (str. 27), 2-1 David Luiz (selvmål 61), 3-1 Javier Pastore (90). 45.000 tilskuere.

Real Madrid (Spania) — Borussia Dortmund (Tyskland) 3-0 (1-1)
Mål: 1-0 Gareth Bale (3), 2-0 Isco (27), 3-0 Cristiano Ronaldo (57). 75.000 tilskuere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer