Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- For dårlig av oss

Øyvind Storflor reddet RBK-poeng mot Tromsø.

(Dagbladet.no): Tromsø-Rosenborg 1-1

Tromsø har kommet i siget etter den begredelige sesongstarten. Borteseieren mot Lyn sist ble fulgt opp med et fortjent hjemmepoeng mot Rosenborg i dag.

Øyvind Storflor scoret utlikningsmålet for gjestene, men var ikke fornøyd med ett poeng.

- Dette var for dårlig av oss, vi skal ha tre poeng her om vi skal henge med i toppen, sier Storflor til TV 2.

Heller ikke Tromsø-trener Ivar Morten Normark var udelt fornøyd.

- Men gutta gjør sitt beste, og Rosenborg spilte bra i forsvar og hadde en god keeper. Trøsten får være at vi skaper sjanser. Nå gjenstår bare at vi scorer på sjansene, sier han til TV 2.

- God bortekamp

Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo var brukbart fornøyd med tingenes tilstand etter kampen.

GOD FØRSTEOMGANG: Lars Iver Strand storspilte før pause, og ga Tromsø ledelsen mot Rosenborg. Foto: Scanpix
GOD FØRSTEOMGANG: Lars Iver Strand storspilte før pause, og ga Tromsø ledelsen mot Rosenborg. Foto: Scanpix Vis mer

– Tromsø var aggressive og fikk betalt for det. Fra midten av første omgang var også vi gode, og alt i alt var det egentlig en god bortekamp fra vår side, sa han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Vi tar med oss at vi åpenbart nekter å tape kamper som denne, sier han.

TIL startet best

For Rosenborg kunne reist hjem helt uten poeng.

Tromsø gikk respektløst ut mot Rosenborg fra første minutt, og satte trønderne umiddelbart under press. 

Likevel fikk RBKs midtspiss i dag, Thorstein Helstad, den første virkelig store sjansen etter et snaut kvarter. Han dro seg fri fra Benjamin Kibebe, men satte avslutningen over målet til Knut Borch.

God Lars Iver Strand

Et par minutter seinere banket Lars Iver Strand i stedet Tromsø i ledelsen. Fra høyresiden av feltet plasserte han ballen hardt i lengste hjørne. Strand gjorde en meget god figur - spesielt før pause.

- For dårlig av oss

Rosenborg kom sterkere utover i omgangen, og var meget nær utlikning mot slutten. Først da Mikael Dorsin traff stolpen med et innlegg, og deretter da Øyvind Storflor bommet fra skrått hold fire minutter før slutt.

Fem minutter inn i andre omgang var det imidletid Tromsø som var nær ved å doble ledelsen, men skuddet fra Patrice Bernier traff på feil side av tverrliggeren, og spratt opp i stedet for inn.

Storflor-solo

Ti minutter seinere utliknet Øyvind Storflor etter en fin soloprestasjon: Han satte fart inn i feltet, skled forbi Hafstad og Kibebe og prikket ballen presist inn oppe i høyre hjørne.

RBK-innbytter Alexander Tettey vaket ved bakerste stolpe etter 73 minutter, og fikk et langt innlegg fra Storflor rett på foten. Knut Borch var imidlertid raskt nede og slo ballen til corner.

1-1 på Alfheim betyr at Tromsø passerer Vålerenga på tabellen på grunn av flere scorede mål, og henviser fjorårets seriemester til jumboplassen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling