Norsk langrenn i krise?

For de rå, kyniske eller bare oss helt middelmådige?

Denne krisa gjelder den norske selvrespekten.

SELVBILDET: Norge på topp i langrenn, men sånt betyr ingen ting om vi middelmådige ikke er fornøyd med måten utøverne vinner på.

SELVBILDET: Norge på topp i langrenn, men sånt betyr ingen ting om vi middelmådige ikke er fornøyd med måten utøverne vinner på.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet):Langrennsfolket er samlet til sesongåpning, og på nattbordet mitt ligger den siste boka til folkeminnegranskeren Thor Gotaas. Ingen har som ham skildret hvor nær denne sporten er knyttet til det å være norsk, og på det viset er det vi selv som plutselig er i krise med utestengte stjerner og mistro mot hvilke medisiner vi bruker for å gå fort på ski.

I en serie bøker har Gotaas fulgt skisporet helt inn i den norske folkesjela, men aldri har han vært så hverdagslig og privat som i denne siste med tittelen "Mitt liv som middels langrennsløper". For nå begynner langrennskrisa å bli personlig:

  • I vinter gjelder det hverdagslivet som middels sportsinteressert nordmann.

Samt like konkret; selvrespekten for oss som sportsnasjon.

DET er nettopp blant de middels sportsinteresserte at langrenn sammen med skiskyting gjennom de siste årene har skilt seg klart ut på alle popularitetsmålinger. De siste TV-tallene fra TNS Gallup om nordmenns sportsinteresse viser at disse vinteridrettene i sporet ikke bare har klart mest bredde og flest trofaste seere:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer