Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Før den forrige kampen var Brækhus desperat, men hun nekter fortsatt å flytte

- Det er helt uaktuelt å flytte fra Norge, sier Cecilia Brækhus etter å ha jobbet med gamletreneren igjen.

DIREKTE: Cecilia Brækhus holder pressekonferanse dagen etter seieren mot russiske Inna Sagajdakovskaja. Video: NTB Scanpix Vis mer

Cecilia Brækhus (36) hadde full kontroll mot russiske Inna Sagajdakovskaja. Dermed beholder hun de fem VM-beltene i WBA, WBC, WBO, WPB og IBF, og er ubeseiret over 34 proffkamper.

Søndag formiddag møtte den norske boksedronningen pressen i Russland.

Her snakket Brækhus om framtida, den neste kampen i Las Vegas og samarbeidet med den amerikanske treneren Johnathon Banks.

Treneren tilbake

Det ble fullt kaos rundt Brækhus før den forrige kampen i Los Angeles. Da byttet hun ut trener samme dag som kampen mot Kali Reis.

Brækhus skal ha følt seg utrygg før storkampen, og trengte Johnathon Banks i ringen.

Han ble flydd inn samme morgen som boksekampen og erstattet Lucia Rijker, som hadde trent Brækhus i oppkjøringen.

Banks har også hatt ansvaret for Brækhus før gårsdagens oppgjør mot Sagajdakovskaja.

Banks bor i USA, mens Brækhus har base i Norge. 36-åringen ga i dag skryt til treneren, men forteller at det er uaktuelt å flytte på seg for å jobbe med ham på fulltid:

- Denne gangen fikk jeg fem uker med Johnathon Banks. Det gjør en stor, stor forskjell. Jeg skulle gjerne hatt enda mer tid med ham. Han bor i USA og jeg i Norge, og for meg er det helt uaktuelt å flytte til USA. Det er veldig viktig for meg å være i Norge sammen med familie og venner, sier Brækhus til NTB.

GODT SAMARBEID: Cecilia Brækhus har stor tillit til Johnathon Banks, men hun vil ikke flytte på seg for å jobbe med ham. Foto: NTB Scanpix
GODT SAMARBEID: Cecilia Brækhus har stor tillit til Johnathon Banks, men hun vil ikke flytte på seg for å jobbe med ham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brækhus flyttet tilbake til Norge etter å ha hatt base i Tyskland i flere år før proffboksing ble lovlig i Norge.

Nå har hun mest lyst til å være hjemme:

- Hadde dette skjedd for 10 år siden hadde det vært noe annet. Vi får se om vi finner på noe annet, forklarer Brækhus, og legger til at hun og treneren kommer til å jobbe med en plan som gjør at de har så mye tid med hverandre som mulig framover.

- Jeg savner å ha mer tid med Johnathon (Banks) før kampene. En av tingene vi gjør er å bokse så ofte, da får vi ikke så mye tid fra hverandre. Det er noe som definitivt er veldig bra.

Neste kamp

Det er ventet at Brækhus' neste kamp blir i Las Vegas 15. september. På det stevnet er Canelo Álvarez og Gennady Golovkin hovedkampen.

Det gjør også at 36-åringens motstander ikke blir en storkamp.

Dette sier Brækhus dagen derpå:

- Nå er det ferie som er fokuset mitt. Så er det Las Vegas. Det blitt årets største boksestevne. Vi har sett på flere motstandere, men jeg tror vi må ta det etter hvert. Det er flere elementer her. Vi må ha en bra og underholdende kamp, men vi kan ikke plukke de stornavnene som er en «main event» i seg selv. Her må man være litt smart og dyktig.

DAGEN DERPÅ: Cecilia Brækhus. Foto: NTB Scanpix
DAGEN DERPÅ: Cecilia Brækhus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvor mange kamper har du igjen?

- Jeg føler jeg har gjort jobben min. Jeg brukte fem år på å få boksing hjem til Norge, så brukte jeg mye tid og energi på å få kvinnekampen inn på HBO. Alt i alt føler jeg meg mer fri. Nå kan jeg gjøre det jeg vil, og har ingenting jeg må utrette, sier Brækhus, før hun presiserer:

- Det er ikke noe fare for at Las Vegas blir den siste kampen min. Etter det kommer vi til å sikte mer på å gå tilbake til at jeg skal være hovedkampen på et stevne. Etter Vegas blir det nok en storkamp igjen.

- Kommer du til å bokse i Norge igjen?

- Ja, vi satser på det. Jeg er ikke 20 år lenger, så vi må bare ta kamp for kamp akkurat nå. Jeg trenger ikke være der lenger, jeg føler at når jeg er der så overskygger jeg alt. Nå håper jeg at boksing kan vokse og gro uten meg.