Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For denne handlingen ble Tom Hilde kalt «magisk» i tyske aviser

Selv bruker han ordet «pinlig».

PÅ SCENEN:  Tom Hilde ble utfordret av den tyske hopparrangøren til å spille trommer. Foto: TORE ULRIK BRATLAND / Dagbladet
PÅ SCENEN: Tom Hilde ble utfordret av den tyske hopparrangøren til å spille trommer. Foto: TORE ULRIK BRATLAND / Dagbladet Vis mer

KLINGENTHAL (Dagbladet): I ettermiddag starter verdenscupen i hopp med lagkonkurranse i tyske Klingenthal. De norske hopperne er godt forberedt, og håper å melde seg på i kampen om seieren.

Tom Hilde og Co. gjorde nedslag i Tyskland torsdag. Noen timer seinere dro de på kickoff på markedsplassen i Klingenthal. Der ble hoppnasjonene presentert i tur og orden. Da det var klart for Norge, gikk det et sus gjennom publikum.

Tom Hilde marsjerte rett bort til trommesettet på scenen. Der dro han i gang en heidundrende solo - til stor jubel fra de tyske folkemassene.

- En magisk stund. Et av mange høydepunkt under åpningen, konkluderer lokalavisa Obers Vogtland.

Ikke planlagt Selv sier Hilde at seansen overhodet ikke var planlagt, men at arrangøren utfordret ham på direkten.

- Jeg har sett et trommesett før, for å si det sånn. Men jeg er overhodet ingen dreven trommis. Jeg har ingen problemer med å gjøre det foran fans, når det ikke kommer på TV. Men jeg glemte at TV 2 var der. Jeg glemte at NRK var der. Så jeg føler selv at det ble pinlig, sier Hilde til Dagbladet.

Men reaksjonene i Tyskland lot ikke vente på seg. Om det var denne seansen eller ikke, vites ikke: Men i går - da de norske hoppgutta spilte volleyball i en hall ved hotellet - dukket en flokk tyske kvinner opp.

Kvinnene nærmest trampet oppi treningen. De tok bilder, og fikk snakke med sine norske idoler med Tom Hilde i spissen.

Alvor Alt helt ufarlig, selvsagt. Men kanskje nok et eksempel på at når en snøball begynner å rulle, så ruller den ...

ÅPNING:  Tom Hilde og Co. starter hoppsesongen med lagkonkurranse i ettermiddag. Her fra gårsdagens kvalik. Foto: TORE ULRIK BRATLAND / Dagbladet
ÅPNING: Tom Hilde og Co. starter hoppsesongen med lagkonkurranse i ettermiddag. Her fra gårsdagens kvalik. Foto: TORE ULRIK BRATLAND / Dagbladet Vis mer

I dag er alvoret større. Verdenscupen starter med lagkonkurranse i Vogtland Arena i Klingenthal, en by ved grensa til Tsjekkia.

Nasjonene har brukt de to siste dagene til å føle hverandre på tennene. Har rivalene noe nytt på gang? Har vi selv fått en maksimal oppkjøring? Dette er spørsmål som svirrer i lufta.

Andreplass Noen svar fikk vi under kvalifiseringen i går kveld, til søndagens individuelle renn. Anders Fannemel hoppet ned til andreplass, bak Piotr Zyla fra Polen.

Både Tom Hilde og Anders Bardal var forhåndskvalisert. Bardal var misfornøyd med sin prestasjon, mens Hilde var greit fornøyd.

Men det er i dag det gjelder, og i morgen. For målet om å være verdens beste hoppnasjon denne sesongen, står ved lag. Nå gjelder det å bevise det.

FANS:  Tyske kvinner har lagt sin elsk på Tom Hilde og Co. Foto: TORE ULRIK BRATLAND / Dagbladet
FANS: Tyske kvinner har lagt sin elsk på Tom Hilde og Co. Foto: TORE ULRIK BRATLAND / Dagbladet Vis mer