For det kan bare lillebror

Rio Ferdinand (27) har 133 kamper for Manchester United - men null mål. I går viste lillebror Anton (20) at familien kan kunsten å score.

92 minutter og 20 sekunder var spilt av oppgjøret da West Ham fikk corner fra høyre. Paul Konchesky slo inn mot bakerste stolpe, og der var det overtall av burgunderfargede spillere. Til og med en gul - keeper Shaka Hislop var med opp.

Men det var stoppertalentet Anton Ferdinand som nikket inn utlikninga, i sin 12. Premier League-kamp for karrieren. Tottenham hadde ballen klart mest, men West Hams Teddy Sheringam hadde også to store sjanser på sin gamle hjemmebane. Derfor var poengdeling ålreit.

Med storebror Rio fortsatt ventende på sitt første mål i Manchester United, var det få som ventet at Anton skulle bli mannen til å jevne ut kampen etter Midos vakre heading til 1-0.

-  Jeg er oppspilt

Heller ikke spilleren selv:

-  Jeg er helt oppspilt over at jeg fikk målet, og at vi fikk poenget, sier Ferdinand.

-  Rivaleriet mellom klubbene gjør bare atmosfæren bedre - fansen ville ikke tape denne kampen, og dere så hvordan de reagerte.

Han bidro imidlertid ikke til å bygge opp sin egen framtid som spiss etter kampen. Plasseringa før målet var nemlig feil:

 OKSEN FERDINAND:  Her stanger Anton Ferdinand inn 1- 1, mens Spurs-spillerne er for svake i lufta. -  Jeg er helt oppspilt over at jeg fikk målet, og at vi fikk poenget, sier Ferdinand. Foto: AP/Scanpix
OKSEN FERDINAND: Her stanger Anton Ferdinand inn 1- 1, mens Spurs-spillerne er for svake i lufta. - Jeg er helt oppspilt over at jeg fikk målet, og at vi fikk poenget, sier Ferdinand. Foto: AP/Scanpix Vis mer

-  Jeg var ikke i den posisjonen jeg skulle. Men jeg tenkte at jeg bare fikk komme meg inn i boksen, og kanskje ballen kom til meg. Og heldigvis fikk jeg sjansen.

Nå drømmer Ferdinand, som er fast inventar på Englands U21-landslag, om spill sammen med storebror. Sven-Göran Eriksson følger nemlig lillebrors utvikling tett.

Brødre for England

-  Jeg ønsker at det skal skje, og det samme gjør Rio. Jeg er ambisiøs og vil spille på det høyeste nivået, hvilket betyr England, sier han.

-  Det er tre stoppere foran meg som er blant verdens beste (Rio, John Terry og Sol Campbell) og det er flere som ikke er langt unna det samme nivået. Alt jeg kan gjøre er å forbedre meg, sier Anton.

Av utseende er han så lik storebror at det kan bli svært vanskelig å kommentere det engelske landslaget i framtida. Men Anton er lei akkurat det snakket.

-  Folk har ropt til meg: Du er ikke så god som broren din! Men dette har bare gjort meg sterkere, sier Hammers-forsvareren til Sky Sports.