Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For dum for Norge

Hadde Trond Andersen (25) gjort som sine mer kyniske kollegaer - og meldt forfall til Finland-kampen for ei uke siden - så hadde han også vært med i den troppen Semb offentliggjorde i går. Men Andersen var så naiv - kall det gjerne dum - at han ville spille for Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er det spillere Semb bør samle på og verne om i framtida, så er det dem som vil spille for Norge. Og som viser det.

Derfor burde Trond Andersen også vært med i Armenia-troppen.

I stedet framstår han både som et paradoks og som en syndebukk.

 • Paradoks fordi han var én av de få utenlandsproffene som ikke meldte forfall til den bedrøvelige kampen.
 • Syndebukk fordi han i praksis er den eneste spilleren fra Finland-kampen som er regelrett vraket:

  Carew og Riise var i utgangspunktet tatt ut i U-troppen mot Finland, og er tilbake der mot Armenia. Dan Eggen er ute fordi det er tre skadefrie midstoppere foran ham på lista - som i forkant av EM. Bjørnebye har karantene etter utvisningen mot Finland, og Frode Johnsen forsvinner ut fordi Flo og Solskjær er tilbake.

  Feil premisser
  I utgangspunktet er ikke vrakinga av Andersen noe stort poeng. Han har foreløpig ikke stått fram som en nøkkelspiller i landslagssammenheng, og prestasjonen hans mot Finland holdt slett ikke landslagsnivå. Likevel sitter jeg med en følelse av at landslagssjefen ikke yter Andersen full rettferdighet - og at vrakinga skjer på feil permisser.

  Bekreftet
  Månedene i etterkant av EM har avslørt at landslaget ikke er like overordnet lenger. Derfor blir ambisiøse landslagskandidater som Andersen viktigere enn noen gang:

 • Fordi andre sterke kandidater har sagt nei til videre landslagsspill.
 • Og fordi tidligere landslagsspiller Lars Bohinen i etter kant av Finland-kampen bekreftet det vi alle hadde mistanke om:

  At slike ubetydelige treningslandskamper mest er en plage for utenlandsproffene på denne tida av sesongen.

  Trond Andersen har ikke sagt nei til videre landslagsspill. Han meldte heller ikke forfall til Finlands-kampen, selv om han garantert ville fått en overmedgjørlig Wimbledon-lege til å fakse en sykmeldig til Norges Fotballforbund.

  Urettferdig
  Litt derfor - på grunn av signaleeffekten - burde Trond Andersen også vært med i Armenia-troppen. Men mest fordi han er sportslig kvalifisert og fortjener nye sjanser -til tross for prestasjonen mot Finland. Eller kanskje nettopp derfor.

  Alle forfallene gjorde at Semb måtte komponere en helt fersk midtbanefemmer mot Finland. Dermed forsvant også Andersens mulighet til å vise seg fram under rettferdige omstendigheter.

  Mot Armenia er det to andre kandidater til den sentrale midtbaneplassen: Eirik Bakke - som meldte forfall til Finlands-kampen. Og veteranen Bent Skammelsrud.

  Ett spennende og ett trygt valg. Men på bekostning av en urettferdig vraking.