- For dumt når 14-åringer roper Judas

I kveld vil Bergdølmo stilne LSK-fansen.

• Direkte kl. 19.00: Lillestrøm - Strømsgodset

(Dagbladet.no): 10 år etter at André Bergdølmo forlot Lillestrøm til fordel for Rosenborg, blir han fortsatt møtt med Judas-rop når han gjester Åråsen.

I et intervju med Dagbladet for to år siden innrømmet veteranen at mishagsytringene hadde påvirket spillet hans negativt.

Den tida er forbi, sier Bergdølmo, som håper å påføre LSK-fansen den ultimate ydmykelsen i kveld ved å selv bli matchvinner. - Jeg vil helt sikkert få høre det, men jeg bryr meg ikke. Det blir nok stille når jeg gjør 1-0 for Godset på straffespark i det 89. minutt, sier Bergdølmo spøkefullt til Drammens Tidende.

Bergdølmo scoret for øvrig på straffespark mot nettopp LSK i det motsatte oppgjøret i vårsesongen, da han sikret 1-1 for et Godset-lag som måtte spille 80 minutter med én mann mindre.

Massesuggesjon

Årsaken til Kanarifansens misnøye med Bergdølmo skyldes ikke bare overgangen til RBK, men like mye måten det skjedde på.

I Adresseavisa ble han nemlig sitert på at han hadde bløffet på seg en selgerjobb i Trondheim for å bli løst fra kontrakten med Lillestrøm - noe Bergdømo har nektet hardnakket for.

ØNSKEREPRISE? Andre Bergdølmo satte inn et straffemål mot sin gamle klubb da Strømsgodset og LSK spilte 1-1 i vårsesongen. I kveld håper han å senke de gule på samme måte. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
ØNSKEREPRISE? Andre Bergdølmo satte inn et straffemål mot sin gamle klubb da Strømsgodset og LSK spilte 1-1 i vårsesongen. I kveld håper han å senke de gule på samme måte. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

I 2005 var han igjen aktuell for LSK. Da strandet overgangen fordi han ikke klarte å gi svar innen fristen.

Bergdølmo bor i Sørumsand, og er derfor jevnlig innom Lillestrøm. Det byr sjelden på problemer - for LSK-fansen er ikke like tøffe i trynet hver for seg.

- På enmannshånmd er de hyggelige mot meg, men det blir en slags massesuggesjon på tribunen. Det blir for dumt når 14-15-åringen roper Judas til meg. Det er jo snart 10 år siden jeg dro, sier Bergdølmo til Drammens Tidende.

Han mener tidspunktet de møter Tom Nordlies menn på er perfekt, etter UEFA-cupfadesen mot Käerjéng.

- Som Nils Arne Eggen sier det: Selvtillit må gjenskapes gang etter gang. Man må ha en god følelse over tid, sier han.

Nordlie appellerer til fansen

Tom Nordlie har fått sin dose medieoppmerksomhet den siste uka, og har en bønn til fansen foran kampen mot Strømsgodset.

- I den situasjonen vi er inne i nå, hvor spillerne er konsekvenstenkende og er redde for å miste ledelsen, tror jeg det mentale har mye å si. Da kan fansen være vår 12. spiller, som de ofte har vært, sier han til klubbens hjemmeside.

- For dumt når 14-åringer roper Judas

Med seier i kveld rykker Lillestrøm opp til 2. plass på tabellen, tre poeng bak Brann.

- Alle har sagt at vi er dårlige for tiden, og det har vi vært. Likevel har vi kun ett tap på ni kamper, påpeker Nordlie.

Han har måttet tåle skriverier rundt egen trenerframtid på Åråsen i det siste, og Kasey Wehrman har fortalt Romerikes Blad at han tviler på om Nordlie er rett mann for LSK.

Det sårer likevel mindre enn at LSK ikke vinner fotballkamper.

- Det som sårer meg langt inne i hjerterota er når LSK ikke gjør det bra. Det er både på grunn av ekte følelser for en klubb som jeg har vært medlem av siden 1969, men også min integritet som trener og min vinnervilje. Jeg hater å tape mer enn noen annen. Sånn sett irriterer det vettet av meg, sier Nordlie til lsk.no.

FORTSATT JUDAS:</B> André Bergdølmo er fortsatt upopulær blant Kanarifansen, 10 år etter at han dro.
APPELLERER TIL LSK-FANSEN:</B> Tom Nordlie håper fansen blir Lillestrøms 12. mann i kveld. Her ber han imidlertid en hjemmesupporter om å fjerne seg, etter mye klaging på LSKs spill.