Hoppsjefen:

- For dumt

Clas Brede Bråthen mener hoppturneringen Raw Air i Norge burde vært arrangert. Det til tross for at Halvor Egner Granerud testet positivt for corona. - For dumt å bruke dette mot et idrettsarrangement, sier han.

SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Terje Pedersen / NTB
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

OBERSTDORF (Dagbladet): Det ble en emosjonell dag for hoppernes sportssjef, Clas Brede Bråthen, i går.

Om morgenen måtte han svare på spørsmål om den positive coronatesten til Halvor Egner Granerud. Om kvelden så han Maren Lundby hoppe inn til VM-gull i stor bakke.

- Det største idrettsøyeblikket jeg har fått ta del i som sportssjef, erklærer han.

To hopprenn gjenstår i VM (stor bakke og lagkonkurranse menn). Så var det meningen at hopperne skulle inn i den norske hoppturneringen Raw Air - som arrangeres i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund.

Men turneringen ble avlyst. Grunn: Et generelt innreiseforbud for utlendinger og frykt for muterte virus. Idrettsutøvere får ikke unntak.

Bråthen har hele tida ment at det har vært forsvarlig å arrangere Raw Air. Han har vært uenig i avlysningen, og påpeker at Halvor Egner Graneruds positive test ikke endrer standpunktet. Det til tross for at coronaviruset er tettere på de norske hopperne enn noen gang.

- Jeg mener fortsatt det samme om Raw Air, sier Bråthen.

- Det er veldig få tilfeller av dette viruset i toppidretten. Det å bruke mot et idrettsarrangement at Halvor Egner Granerud har testet positivt, blir for dumt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer