- For dyre for Rosenborg

Rosenborg må ha en ny spiss - og det må skje fort. 31. august går fristen ut for å melde på spillere til Mesterligaen. Men Tippeliga-spissene blir for dyre. Selv for Rosenborg. - Vi har ikke så god råd som alle tror, sier Rune Bratseth.

- Det er riktig at vi må forsterke laget med en ny spiss før Mesterligaen starter, sier RBK-direktøren til Dagbladet.

Det betyr at Rosenborg har mindre enn to måneder på å finne Sigurd Rushfeldts erstatter.

På ønskelista til Rosenborg-direktøren står flere Tippeliga-spillere. Bratseth vil ikke avsløre hvem klubben har i kikkerten, men bekrefter at Tromsøs Rune Lange, Branns Kjetil Løvvik og Vålerengas John Carew, er interessante.

Carew for dyr

Etter det Dagbladet erfarer, er John Carews markedsverdi mer enn halvert siden overgangen til Bologna strandet tidligere i år. Men selv 20 millioner kroner synes Bratseth er for mye for 19-åringen som starter på benken mot Tromsø i dag.

Også Kjetil Løvvik og Rune Lange blir for dyre:

- Både Tromsø og Brann satser på å selge direkte til utlandet, og prisen vil ligge langt over det Rosenborg kan betale.

- Vi har ikke så god råd som alle tror, sier Bratseth.

Rosenborg - som de siste åra har solgt spillere for 190 millioner - vil velge en moderat linje når de graver i Rosenborg-bingen etter penger til ny spiss. Rosenborg-direktøren vil helst ikke betale mer enn det klubben i 1996 ga for Sigurd Rushfeldt. Prisen på åtte millioner kroner er fortsatt det meste Rosenborg har betalt for en spiller. Det er en rekord Bratseth tror blir stående en stund til.

- Men dere ville ha Brattbakk tilbake?
- Det er riktig, men Celtic er for øyeblikket ikke interessert i å selge ham, sier Bratseth.

Svekker ikke

Selv om Rosenborg ikke vil ut med de største summene til spillerkjøp, tror Bratseth de andre Tippeliga-klubbene vil være positive til henvendelser fra Trondheim.

- Molde har jo sagt at alle spillerne deres er til salgs. Derfor ser jeg ingen ting i veien for at de ikke skulle selge til oss.

- Så lenge klubbene sterkt ønsker å selge spillere, føler jeg ikke at vi svekker motstanderne ved å kjøpe spillere av dem, sier Bratseth.