Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For ei smørje

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NÅR EN NORSK landslagssmører klinker ned en kritisk landsmann på en nattklubb klokka to om natta, kan det tolkes som ren frustrasjon. Frustrasjon over et OL som mer og mer likner ei norsk smørje. Voldsepisoden i Sestriere var bare idiotisk. Selv om det norske støtteapparatet er skuffet etter to uker uten gull, får det være måte på uprofesjonell oppførsel.

DEN AGGRESSIVE smøreren bør heller ta en time hos Kristin Størmer Steira. Ingen har større grunn enn henne til å vise frustrasjon. Det gjør hun da også, men på en langt mer sympatisk måte. Hun gjør det med et smil. Størmer Steira reiser fra OL med tre fjerdeplasser. Bittert for henne. Men bra for norsk jentelangrenns framtid.

MARIT BJØRGEN har vært en ener lenge. Når hun blir syk og mister formen, blir hele laget rammet.

Om fire år, til OL i Vancouver, vil Kristin Størmer Steira (24) og Ella Gjømle (26) ha utviklet seg så mye at de er noe mer enn outsidere. Begge er unge. Begge har evnen og motivasjonen til å trene så hardt som det kreves. Begge har jevn utvikling, og ingen av dem har langt igjen til toppen.

STØRMER STEIRA er lett som ei fjær, men seig som en kamel. Hun minner litt om Stefania Belmondo i så måte. Får hun litt mer muskler i overkroppen og enda mer mengdetrening i kroppen, vil hun bli en langdistanseløper av rang.

GJØMLE ER SNART i stand til å utfordre Marit Bjørgen og de beste sprinterne. Hun har hurtigheten og spurtegenskapene som skal til, både i klassisk og i skøyting. B-finalen i OL var en bekreftelse på at veien helt til topps ikke er avskrekkende. Hun har også et så intenst ønske om å bli god at hun må passes på treningsmessig.

SVEIN TORE SAMDAL har kjørt et tøft treningsregime. De som har orket å henge med på intervallblokkene har blitt gode. Samdal har utviklet skiløpere i verdenstoppen. De er ikke mange. Men mange nok til å vise andre ungjenter at det nytter å satse og bli god også i Norge. Og mange nok til at det fint går an å glede seg til Vancouver.

DESSUTEN KLARER de fint å svelge frustrasjonen sin uten å ty til knyttnevene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!