Tour de France 2018:

– Før eller siden vil egoene deres vise seg

Mikel Landa tror harmonien mellom Sky-kapteinene vil slå sprekker.

NUMMER EN OG TO: Froome er fremdeles nummer en i Sky-hierarkiet, men Geraint Thomas leder Tour de France før den siste uken. Foto: Ian Parker/PA Wire
NUMMER EN OG TO: Froome er fremdeles nummer en i Sky-hierarkiet, men Geraint Thomas leder Tour de France før den siste uken. Foto: Ian Parker/PA Wire Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): – Så lenge en Sky-rytter vinner Tour de France er jeg fornøyd, sier Chris Froome på det britiske lagets pressekonferanse ifølge Cyclingnews.

– Vi er gode kompiser. Vi har syklet for samme lag nå i mange år. Det må være ti eller kanskje elleve år. Vi har stort sett bodd i samme område og trent sammen. Vi kommer godt overens. Enn så lenge, spøkte Thomas med et smil om munnen og latter fra lagkompis Froome.

Tilsynelatende god stemning mellom første- og andremann i sammendraget i Tour de France. Med seks etapper igjen av den franske Grand Tour er det walisiske Thomas som har taket på den gule trøya, med Froome 1:39 bak.

Situasjonen er egentlig ikke noe nytt for Team Sky. I 2012 var Bradley Wiggins kaptein, men han hadde en fremadstormende Chris Froome med på laget. Froome ble til slutt andremann bak sin kaptein i Paris. I fjor sikret Froome sin fjerde sammenlagttriumf denne gangen som soleklar kaptein, men lagkompis Mikel Landa fremsto ursterk i fjellene. Baskeren mistet tredjeplassen med ett enkelt sekund.

Stemningen mellom Froome og Thomas fremstår som bedre enn mellom Wiggins og Froome i 2012 og Froome og Landa i 2017. Men mannen som hjalp briten til gul trøye i fjor tror harmonien vil slå sprekker.

– Så langt har det vært ganske rolig stemning mellom Thomas og Froome. Men det er åpenbart at begge to har store ambisjoner, sier Landa fra Movistar sin egen pressekonferanse.

– For Thomas sin del kan han oppnå noe stort, og noe mange drømmer om. Han kan vinne Tour de France. Samtidig for Froome så vil det bli hans femte seier, og han vil bli historisk. Før eller siden vil egoene og ambisjonene deres vise seg, spår baskeren.

JOBBET FOR FROOME: Mikel Landa var Froome sin viktigste hjelper i fjellene i Tour de France 2017. Foto: AFP PHOTO / POOL / PHILIPPE LOPEZ
JOBBET FOR FROOME: Mikel Landa var Froome sin viktigste hjelper i fjellene i Tour de France 2017. Foto: AFP PHOTO / POOL / PHILIPPE LOPEZ Vis mer

Vil isolere Team Sky

Mange ventet at det var Movistar som skulle få det luksusproblemet Team Sky nå har. Med tre kapteiner reiste den spanske armadaen til Frankrike anført av Nairo Quintana, Alejandro Valverde og Mikel Landa. Tre potensielle vinnere.

Etter femten etapper vil mange si de har null potensielle vinnere igjen. Valverde har fremstått mer som en lokkedue for rivalene enn en reell podiekandidat, Quintana har virket tam i fjellene, mens Landa har reddet stumpene. Baskeren er sjettemann i sammendraget, 3:42 bak. Quintana har 4:23 opp til Thomas og Valverde 9:36.

Men Landa hevder de ikke har gitt opp håpet. Pyreneene venter. Touren er nærmere Den iberiske halvøy. Nærmere Baskerland og Spania. Et egnet sted for å slå tilbake for Movistar.

– Målet vårt er å isolere Sky, og når vi kan det, hjelpe andre lag. Det har vi ikke klart så langt, sier den mest rutinerte av de tre: Alejandro Valverde.

– Sunweb er heldige som kan kjøre på andres hjul og følge rivalene. Og ta noen bonussekunder for andre- og tredjeplass.

38-åringen fortsetter å prate om Steven Kruijswijk og LottoNL-Jumbo. Han mener de gjør det samme.

– Til tross for det store forsøket til Kruijswijk, så har de ikke en stor plan om å rive rittet fra hverandre. Vi vil gjerne ha hjelp fra dem og andre lag for å prøve å demontere Sky-toget. Vi prater litt sammen, men det er vanskelig fordi alle har sine egne mål og sin egen strategi. Og det fungerer bra for dem, så det er vanskelig å endre.

TREENIGHET: Mikel Landa, Nairo Quintana og Alejandro Valverde er de tre sammenlagtstjernene til spanske Movistar Team. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
TREENIGHET: Mikel Landa, Nairo Quintana og Alejandro Valverde er de tre sammenlagtstjernene til spanske Movistar Team. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Vis mer

Quintana tror fortsatt

Den tredje musketeren, som har flest Grand Tour-triumfer av Movistar-gutta med sine to, er optimistisk før den tredje uken.

– I andre tourer har vi vært lenger bak enn vi er nå. Alt er mulig. Vi fortsetter å tro at vi trenger en god dag. Da er alt mulig. Jeg tenker ikke på tall, jeg tenker bar jeg trenger en god dag. Så skjer det som skjer.

– Vi har tre veldig vanskelige dager foran oss. Først og fremst den 65 kilometer korte etappen på onsdag, som er for klatrerne. Det er i terreng vi kjenner og som vi vet vi kan gjøre det bra i.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer