Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For en avskjed!

Svenske Henke Larsson snudde mesterligafinalen i sin siste kamp for Barcelona. Samtidig blir den norske dommerkvartetten kritisert.

BARCELONA-ARSENAL 2-1 (Dagbladet.no): Allerede etter 17 minutter viste Terje Hauge ut Jens Lehmann for en felling som hindret en klar målsjanse. Spørsmålet er om Barcelona i stedet burde fått fordel og dermed scoring, ettersom Ludovic Giuly puttet ballen i mål rett etter fellingen.

Lehmann ble riktignok utvist - som den første noensinne i en Champions League finale - men Barcelona ville kanskje heller hatt mål.

- Jeg gikk etter ballen, og dessverre så nådde jeg den ikke. Men det er en trøst at dommeren ikke ga fordel og mål, sier Lehmann selv til TV3.

Også lagkamerat Thierry Henry stilte spørsmålstegn ved dommer Terje Hauge, og han beskyldte ham rett og slett for ikke å gjøre jobben sin.

- Jeg forventet at dommeren skulle gjøre jobben sin, og det synes jeg ikke at han gjorde. Noe av dømmingen i dag var forferdelig, sa superstjernen til BBC.

Særlig var han oppgitt over at motspillerne som sparket ham ned, ikke fikk gule kort.

Arsenal best i gang 

I åpningen av kampen var det uansett Arsenal, og særlig nevnte Henry, som var best. Allerede i det 3. og 4. minutt skapte han to store sjanser, som langt på vei satte stjernekollega Ronaldinho i skyggen.

Men i og med den tidlige utvisningen så det plutselig mørkt ut for londonlaget. Bedre ble det ikke da Ronaldinho begynte å briljere som bare han kan.

JUBEL: Barcelona vant mesterligaen fortjent etter at Henrik Larsson kom inn og snudde kampen. Foto: Philippe Wojazer/Reuters/Scanpix
JUBEL: Barcelona vant mesterligaen fortjent etter at Henrik Larsson kom inn og snudde kampen. Foto: Philippe Wojazer/Reuters/Scanpix Vis mer

Overraskelsen var derfor stor da det var Arsenal som først fikk hull på byllen. I det 36. minutt stanget Sol Campbell ballen i mål etter et perfekt Thierry Henry-frispark fra høyre.

Også denne situasjonen vil for øvrig også utløse debatt om den norske dommerkvartetten. Situasjonen som skapte frisparket var nemlig en klar filming av Emmanuel Eboue, som hadde gult kort fra før. Antakelig burde han ha vært utvist der og da.

- Neste gang må jeg kanskje lære meg å filme, sier Henry sarkastisk, i det som må tolkes som kritikk av lagkamerat Eboue så vel som dommer Terje Hauge.

Svensk superservitør

Med ti mann hang Arsenal godt med også fra starten av andre omgang, og i det 66. minutt kunne svenske Fredrik Ljungberg ha lagt på til 2-0. Skuddet fra skrått hold var hardt, men ble slått til corner av Barca-keeper Victor Valdes.


Fem minutter tidligere hadde det skjedd noe som skulle vise seg å bli viktig for kampen: Ljungbergs landsmann på motlaget, Henrik Larsson, kom inn for Mark Van Bommel.

Kvarteret etterpå flikket Larsson ballen strålende gjennom til en fremadstormende Samuel Eto\'O, som var iskald alene med Arsenals ellers gode reservekeeper Manuel Almunia.

Bare fire minutter seinere var Larsson igjen servitør da Juliano Haus Belletti kom fri til høyre for mål. Skuddet fra nesten død vinkel traff målvakta i beinet og gikk i mål.

For en avskjed!

Med dagens kamp tok Henke Larsson farvel med Barcelona og spansk fotball, og på hvilken måte!

- Dette er en utrolig måte å avslutte Barcelona-karrieren på, sa han til BBC etter kampen som ble kronen på to suksessrike år i Spania for svensken.

Med seg på veien tilbake til Sverige og Helsingborg fikk han også skamskryt av Arsenals Thierry Henry.

- Før kampen snakket alle om Ronaldinho. Jeg så ikke ham, og jeg så ikke Eto\'o. Henrik Larsson utgjorde forskjellen ved å sette opp to mål. Det var nøkkelen, skryter franskmannen.


2-1-målet virket som et ordentlig skudd for Arsenal-baugen, og resten av kampen fikk de knapt låne ballen. Dermed kunne
Barcelona feire en fortjent triumf i mesterligaen.

Si din mening:

•Hva mener du om mesterligafinalen?

FÅR KRITIKK: Terje Hauge får kritikk for frisparket han ga i forbindelse med utvisningen av Jens Lehmann. Mange mener han burde ha gitt fordel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media