For en duo!

BERGEN (Dagbladet): Norge- Ungarn 29- 20. Cecilie Legangers oppvisning får målvaktkollega Heidi Tjugum til å puste lettet ut. - Vi gjør hverandre bedre. Det er mye høyere nivå på trening, skjerping hele veien, sier Heidi til Dagbladet.


VERDENS BESTE KEEPERE: Heidi Tjuggum og Cecilie Leganger støtter og skjerper hverandre - og gjør at motstanderne river seg i håret av fortvilelse.

- Jeg er kvitt en last. Med Cecilie er alle på plass på laget, sier Heidi.

Tidligere har Heidi følt det stadige maset om Cecilie som en belastning.

- Jeg er ikke redd for konkurranse. I klubben min Viborg spiller jeg sammen med den danske landslagsmålvakten Susanne Munk Lauritsen, forklarer Heidi Tjugum.

Anspent

Cecilie var veldig anspent i de første minuttene i 2. omgang. Hun la på forhånd stort press på seg selv, og etter Heidis gode 1. omgang ble det ikke mindre.

- Jeg var veldig nervøs. Men Heidi ga meg god støtte, og det gikk bra etter hvert. Så jeg er noenlunde fornøyd, sier Cecilie til Dagbladet.

Det betyr at Marit Breivik og landslaget er vinneren. Hun har nå to supermålvakter som utfordrer hverandre på den optimale måten.

- Jeg vet jeg er i veldig bra fysisk form. Det gjelder å få hodet med seg. Ja, dette ga mersmak, sier Cecilie.

Sterk psyke

Heidi Tjugum spilte første omgang og hadde ni redninger på 19 skudd. Cecilie hadde 11 redninger på 21 skudd.

- Heidi svarer sterkt psykisk på utfordringen. Hun viser konkurranseinstinkt.

- Nå er Cecilies comeback unnagjort, og jeg er sikker på at hun snart vil briljere, sier landslagstrener Marit Breivik til Dagbladet.

Hun får nå muligheter både til å bruke begge i én kamp, la dem stå en omgang hver som i går, eller la den ene stå over og konsentrere seg om neste motstander. I tillegg har Marit Jeanette Nilsen som tredjemålvakt.

- Jeg vet jeg får min sjanse, mener Jeanette, som trolig får sjansen mot Ungarn på Lillehammer tirsdag.