Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- For en idiot

Ferguson ber om at journalist får sparken.

NÅDELØS: Sir Alex Ferguson mener journalisten som mente morgendagen ikke tilhører Federico Macheda og resten av Uniteds unggutter, skulle hatt sparken. Foto: REUTERS/Phil Noble
NÅDELØS: Sir Alex Ferguson mener journalisten som mente morgendagen ikke tilhører Federico Macheda og resten av Uniteds unggutter, skulle hatt sparken. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

||| LONDON (Dagbladet): Sir Alex Ferguson gir Manchester Uniteds unggutter en ny sjanse mot Tottenham i morgen. De som tør å kritisere laguttaket må regne med å bli kalt idioter.

Den norske 17-åringen Joshua King er yngstemann i troppen Sir Alex Ferguson har valgt ut til ligacupmøtet med Tottenham tirsdag kveld. King debuterte for Manchester Uniteds førstelag mot Wolverhampton i en tidligere runde i høst.

Det er ofte gjennom denne turneringen klubbens talenter får sjansen til å bevise at de har noe å fare med. Magnus Wolff Eikrem (19) har også lagt et meget framgansrikt år bak seg, men romsdalingen har slitt med voksesmerter i høst, og er ikke med i morgen.

- Skuslet bort sjansen

Det er derimot unggutter som Rafael da Silva, Gabriel Obertan, Darron Gibson, Federico Macheda og Danny Welbeck. De spilte alle sammen fra start da Manchester United sparte de største stjernene i Champions League-tapet mot Besiktas sist onsdag.

Etterpå vanket det kritikk fra blant annet The Independent:

«Dette var en mulighet for noen unge fotballspillere til å bevise sin verdi for manageren, og det var en mulighet de virkelig skuslet bort. Med dette som bevis: Morgendagen tilhører ikke dem», skrev avisa.

Artikkelen konkluderte i ordene:

«Old Trafford så framtida i går kveld, og noen ganger fungerte det ikke».

- Skulle hatt sparken

Artikkelforfatteren skrev neppe ordene for å blidgjøre Sir Alex Ferguson. I dag kom reaksjonen fra den ofte journalistfiendtlige skotten:

—En journalist skrev: «Det er ingen framtid for disse spillerne, ingen morgendag for dem». For en idiot. Jeg kan ikke tro det. Det er ufattelig. Da Beckham, Butt, Scholes og alle de guttene spilte i 1996 var de 22 år. De var tre år eldre enn disse spillerne (som ble brukt mot Besiktas).

Ferguson fortsatte:

— De samme journalistene vil, med lua i hånda, ønske intervjuer med dem når de blir store stjerner. Merk mine ord.

Liverpool-legenden Alan Hansen har vært TV-ekspert i to tiår, men hans mest berømte ord kom om Uniteds 1996-utgave. Hansen slo fast at «du vinner ingenting med barn», noe Sir Alex Fergusons nye generasjon umiddelbart motbeviste.

— Alan Hansen ga kommentarer foran millioner av TV-seere og ble slaktet for det. Journalisten jeg nevnte skriver de ordene, begraver dem midt i en avisartikkel og slipper unna med det. Han skulle hatt sparken, sier Ferguson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media