Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For en måned siden boikottet han gamleklubben - i kveld ble Martin LSKs helt

Scoret seiersmålet mot Tromsø.

STO FREM: Franske Malaury Martin satte inn 1-0 for LSK mot Tromsø.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STO FREM: Franske Malaury Martin satte inn 1-0 for LSK mot Tromsø. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• LSK - TIL 1-0 (0-0)
(Dagbladet): Med sin første tippeligascoring noen sinne avgjorde den franske nyervervelsen Malaury Martin bunnkampen mellom Lillestrøm og Tromsø.

Målet kom etter 55 sjansefattige minutter, hvor ballen til slutt havnet i beina på Martin etter en LSK-corner. Med et kontant touch banket den offensive midtbanespilleren lærkula i mål. Det var Lillestrøms første sjanse i oppgjøret, men scoringen var nok til å sikre «Fugla» alle poengene.

- Det er en viktig seier for laget. Jeg har kommet til en ny klubb, så det var også viktig for meg å score, sier Martin til TV 2.

Omstridte Martin For kveldens Lillestrøm-helt står oppgjøret i sterk kontrast til hvordan fotballivet opplevdes for bare en måned siden. Da boikottet den daværende Sandnes Ulf-spilleren lagets kamp mot Bryne i et forsøk på å tvinge fram en overgang til en større klubb.

Oppførselen gjorde at Sandnes Ulf fastslo at Martin definitivt hadde spilt sin siste kamp i lyseblått. Bare noen dager seinere fikk imidlertid Martin ønsket sitt oppfylt, da han skrev under for Lillestrøm.

- Det har vært tøft, for mange spillere har snakket om meg. De har egentlig ikke visst hva de pratet om og hva som skjedde i Sandnes. Dette er veldig godt for meg. Vi har fantastiske fans her, og vi fortjente å vinne, sier Martin, som får skryt av sjefen etter matchen.

- Martin har en fantastisk spilleforståelse. Nå er han i en klubb som ønsker å få fram de fine ferdighetene han besitter. Det fikk han vist i dag. Vi trengte å få inn han og Håkon Skogseid, spillere som har en del erfaring. Det er noe vi trenger, sier LSK-trener Runar Kristinsson til TV 2 om sommerens signeringer.

Viktig seier Med de tre poengene tar Lillestrøm et viktig steg bort fra nedrykksstriden. Nå skiller det ni poeng ned til Mjøndalen på kvalikplass.

- Dette betyr enormt mye for oss. Vi har jobbet steinhardt de siste ukene, uten å få noe ut av kampene mot Rosenborg og Stabæk. Det var en tøff kamp i dag mot et Tromsø-lag med ny trener, konstaterer Kristinsson.

For Tromsøs del er situasjonen langt mer alvorlig. Etter den overraskende sparkingen av trener Steinar Nilsen tidligere i uka, står «Gutan» uten en permanent sjef. Laget har i tillegg gått fem kamper uten seier, noe som gjør at nordlendingene fortsatt befinner seg under streken. Opp til sikker plass er avstanden to poeng.

- Det ble null poeng. Det er skuffende. Men prestasjonsmessig er det en bra bortekamp. Jeg er veldig sterk i troa på at vi vil berge plassen i Tippeligaen, sier midlertidig TIL-trener Bård Flovik til TV 2.

Origi-skryt Mot Lillestrøm hadde Tromsø dog et par store sjanser til å score. Den aller største gikk til Gjermund Åsen, som bommet alene med keeper Arnold Origi like før pause.

- Det er jævlig, jævlig svakt av meg. Det er ikke engang breddefotballnivå over det. Det er forferdelig, sa Åsen til TV 2 i pausen.

På overtid måtte kantspilleren også fortvilet se at Origi varte opp med en ny praktredning.

- Uten Origi hadde vi ikke tatt et eneste poeng, skryter Kristinsson, noe som gleder målvakten.

- Det var bra redninger og det var viktige redninger. Først i første omgang. Scorer han (Åsen) der, er det 1-0 og da hadde det blitt tungt og vanskelig for oss. På den siste mener jeg det hadde vært en slags keepertabbe om den hadde gått inn. Jeg har bra kontroll på den. En keeper som spiller i Tippeligaen skal ta den, sier Origi til TV 2 og smiler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!