...for en neve diamanter

MANCHESTER (Dagbladet): Mike Tyson gjennomførte et realt diamantkupp i går. Bokseritualer à la barneskolen, med måling og veiing, ble fulgt. Og begge bokserne var forsinket. Francis med coole solbriller, Tyson med neven i håret. For å vise fram nyinnkjøpte juveler, verdt 13 millioner kroner.

Og dermed vant Tyson nok en psykekamp mot Julius Francis. Før det i kveld er, ifølge dem som har peiling, blodig alvor. Vel, ingen tror helt på alvoret. Kampen i Manchester blir sett på som et svært jippo.

- Jeg tror Tyson kommer til gjøre kort prosess, sier Steffen Tangstad.

For uansett, denne kampen har fornavn pund, etternavn dollar. Men machoshow er det. Og Julius Francis fikk seg også et par verbale jabber på vei ned fra vekta. Som stoppet på 110,9 kilo. Inkludert kortbukse og strømpelest.

- Jeg er cool

- Han ser litt feit ut, sier Tyson om den britiske kamphanen.

Francis holdt maska, og han beholdt også solbrillene på. Han tok brillene av. Da de to gutta sto ansikt til ansikt. For å stirre.

For å stirre hverandre i senk. Tyson som dagen før, bakket ut først. Ikke av redsel. Men med denne meldingen:

- Han er sjanseløs på å kunne psyke meg ut. Jeg er cool, jeg er avslappet og jeg er klar til kamp, sier Tyson.

Francis hørte ikke etter, fordi han hadde musikk koblet inn i gong-gong-hodet. Hele tida.

Knakk sammen

De som er fløyet inn til England denne helga, fordi de har boksepeiling, hadde følgende kommentar:

- Mike ser ut til å ville le av det hele, han virker ikke spesielt bekymret for å møte Francis. Han fikk på en knockout etter to runder i forrige kamp mot Vitali Klitschko.

Sa en i altfor trang dress under den overtrange vektseansen. Der det også kom et brak. Et bord med journalister og fotografer knakk sammen. Av overvekt.

Stakk av?

Før dette var det tilløp til kaos Tyson. Av Tyson og hans hale av en gal gjeng, hvori opptatt Steve «Crocodile» Fitch.

Sistnevnte skal ha vært sammen med Tyson på vei ut til Manchester flyplass. Meldingene gikk ut på at Tyson ville reise etter at han hadde blitt kraftig irritert på en journalist.

Tyson dukket opp igjen. Med nok en diamantring av selvtillit.

PS! Følg kampen direkte på Dagbladet :på nettet: www.dagbladet.no

JÅLEBUKK: Mike Tyson har kjøpt seg diamanter for mange millioner i England. I går forsøkte han å psyke ut kveldens motstander med smykkene sine.