Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For en overgang, Forren!

Vegard Forren (20) spiller for Molde, tippeligaklubben han var med på å slå ut med 3.-divisjonslaget KIL/Hemne i fjor.

(Dagbladet.no): - Det er litt rart å tenke på hvor jeg var på dette tidspunktet i fjor, for det har gått veldig raskt. De gamle lagkameratene mine i KIL/Hemne sier de synes det er spesielt å se meg spille for Molde på TV, forteller Vegard Forren til Dagbladet.no.

For et år siden spilte han sjøl i tredjedivisjon og syntes Tippeligaen var noe stort og fjernt.

- I fjor satt jeg og så Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson herje med motspillerne sine i Tippeligaen. Og så skulle jeg plutselig spille mot dem sjøl i første serierunde, sier Forren om helga for to uker siden.

- Jeg var spent, men ikke nervøs. Nivåforskjellen var ikke skremmende, jeg trodde den var større. Men det var litt forskjell, særlig tempo- messig, oppsummerer 20-åringen.

Ligner Erik Hoftun

Kanskje skyldes den raske tilpasningen at trønderen allerede i fjor fikk en solid forsmak på hva det vil si å møte spillere på ypperste norske fotballnivå.

Først slo tredjedivisjonslaget KIL/Hemne ut daværende førstedivisjonslag Molde, før de var sekunder fra å gjenta bedriften mot tippeligalaget Rosenborg.

- Det var storliv i bygda da vi slo ut Molde, ja! Og det var nesten like artig å tape for RBK - fordi det i seg sjøl var så stort å få spille mot dem, husker midtstopperen fra Kyrksæterøra.

image: For en overgang, Forren!

Kyrksæterøra er for øvrig også hjembygda til Rosenborgs tidligere stopperkjempe og nåværende sportssjef Erik Hoftun.

- Han har selvfølgelig vært et forbilde helt siden jeg var liten. Han var kanskje litt treg, men han var veldig rask i hodet, skryter Forren.

At sambygdingen blir valgt som forbilde, er uansett naturlig. Men særlig fordi de to er svært like som spillertyper.

- Vegard er en forsvarer som er meget dyktig offensivt. I tillegg har han en god pasningsfot, som han bruker fornuftig. Dessuten er er han god i lufta, skryter Molde-trener Kjell Jonevret til Dagbladet.no.

Følges av Tottenham

Med andre ord: Som å høre en beskrivelse av Hoftun, som også har en fortid i Molde. Med likhetene stopper ikke der: til og med den viktigste svakheten på banen har Hoftun og Forren til felles.

- Jeg kunne ha tenkt meg litt mer tempo. Vi er ikke ulike som typer, nei, medgir Forren.

- Men jeg har nok litt igjen til hans nivå, er han rask med å tilføye.

STOR OVERGANG: I fjor på denne tida satt Vegard Forren og så Stabæks Veigar Pall Gunnarsson herje i Tippeligaen. Her er han sjøl i duell med den islandske stjernespilleren. Foto: SVEIN OVE EKORNESVAAG/SCANPIX
STOR OVERGANG: I fjor på denne tida satt Vegard Forren og så Stabæks Veigar Pall Gunnarsson herje i Tippeligaen. Her er han sjøl i duell med den islandske stjernespilleren. Foto: SVEIN OVE EKORNESVAAG/SCANPIX Vis mer

Skjønt, som han sjøl sier det: «Noe må jeg da ha gjort riktig». For, bare måneder etter at han spilte i tredjedivisjon, begynte klubber som Tottenham å vise interesse.

- Jeg har ikke tenkt så mye på interessen fra utlandet, men jeg vet at de følger med. Først og fremst er det Tottenham som har vært på banen, ja, nøyer han seg med å si om det.

Foreløpig har han mer enn nok med å etablere seg i Tippeligaen - hvor han har som målsetning å spille hver eneste kamp. På sikt er det Premier League som er drømmen.

- Jeg skal gjøre alt for å nå dit, engelsk fotball er det store målet på sikt. Men om det er realistisk, er en annen sak, sier Manchester United-supporter Forren.

IMPONERTE UNDER PRØVESPILL: Vegard Forren ble invitert på prøvespill til Molde etter at han var med på å slå dem ut av cupen i fjor. Der imponerte unggutten såpass at han fikk kontrakt på flekken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media