Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- For en sensasjon

Silje Norendal tok gull i slopestylefinalen i X Games etter thrilleravslutning.

SENSASJON: Silje Norendal gikk til topps i slopestyle-finalen i X Games. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SENSASJON: Silje Norendal gikk til topps i slopestyle-finalen i X Games. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Silje Norendal (20) var Norges største medaljehåp i kvinnenes slopestylefinale i X Games i kveld, og det startet veldig bra for det norske håpet.

I det første runnet fikk Norendal 93 poeng, og tok en foreløpig ledelse.

- Dette er knallbra levert av Silje, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl etter oppvisningen.

Anderson ledet lenge Men like etterpå gjennomførte amerikanske Jamie Anderson et meget godt run, og fikk solide 95,66 poeng av dommerne, noe som satte standarden for resten av konkurransen. Hun vant konkurransen også i både 2012 og 2013, men poengsummen holdt ikke til seier i år.

Seinere gikk også kanadiske Spencer O'Brien forbi Norendal etter et run som ga 94 poeng, og skjøv dermed den norske jenta ned på tredjeplass.

På det neste siste hoppet i run to falt Norendal, og hun måtte vise noe stort i tredje og siste run for å komme høyere på pallen.

Og hun leverte.

I det siste runnet slo hun til med 96 poeng, og tok ledelsen før konkurransens og Andersons aller siste run.

- For en sensasjon, utbrøt NRK-kommentatorene, som nå virkelig har fått troen på norsk suksess under OL i Russland.

- Det er ingen tvil. Silje Norendal er den store favoritten i OL, sa Lerdahl via NRK.

Anderson feilet Forhåndsfavoritten Jamie Anderson feilet i siste run, og klarte ikke å ta tilbake ledelsen. Dermed ble Norendal kåret som vinner etter en skikkelig thrilleravslutning

Det var selvfølgelig en svært fornøyd vinner som snakket med pressen etter konkurransen.

- Jeg har sagt i mange intervjuer før at gull i X Games har vært drømmen. Det siste halvåret, etter at jeg vant Eurex (X Games i Europa), har dette vært det store målet. Det har jeg drømt om siden jeg var åtte år gammel, sier Norendal til NRK.

Bronse til Sandbech Norge hadde også Kjersti Buaas (32) blant de åtte i finalen. Veteranen gjorde et godt andre-run hvor hun ble belønnet med 88 poeng. 32-åringen fikk til slutt den sure fjerdeplassen.

I finalen for herrer ble det norsk bronse til Ståle Sandbech i en finale som ble preget av mye nerver.

Silje Norendal har tidligere uttalt at hun har ambisjoner om gull i OL i Sotsji.

Hele Norges coronakart