«For en skam! For en gjeng! Ståle, dette gir ingen mening»

Taktikken stemples som «nakent bløffmakeri».

STØ KURS MOT NEDRYKK: Nedbrutte Köln-spillere går av gressmatta etter 0-4-ydmykelsen borte mot Mainz i går kveld. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
STØ KURS MOT NEDRYKK: Nedbrutte Köln-spillere går av gressmatta etter 0-4-ydmykelsen borte mot Mainz i går kveld. Foto: REUTERS/Kai PfaffenbachVis mer

Mainz - Köln 4-0

(Dagbladet): Bare fem minutter etter at dommeren hadde blåst av 1. omgang på Coface Arena i går kveld, kom Köln-spillerne tuslende ut på banen igjen.

I stedet for å sitte i garderoben og deppe etter å ha fått 0-3 i fleisen de første 45 minuttene, valgte Ståle Solbakken å gjøre pausepraten rekordkort.

Men heller ikke det hjalp Köln. Kaptein Pedro Geromel ga bort ballen tidlig i 2. omgang, og Adam Szalai satte inn Mainz' fjerde scoring for kvelden.

Freder ikke Ståle
Heldigvis for Köln tapte også bunnrivalene Hertha Berlin og Augsburg. Men når fire runder gjenstår av Bundesliga ligger Köln på kvalikplass, med tøft program igjen, og nok en gang brenner det under føttene på Ståle Solbakken.

- Solbakken på kanten av stupet, skriver tabloidavisa Bild Zeitung.

- For en skam! For en gjeng! Ståle, dette gir ingen mening, skriver lokalavisa Express.

Sistnevnte avis støttet lenge nordmannen, men valgte en mer konfronterende tone sist uke, da de ba Solbakken om å pakke kofferten. De hevdet også at han hadde fått sparken - som viste seg å være skivebom.

Men det betyr ikke at Ståle er fredet denne uka. Daglig leder Claus Horstmann, som nylig uttalte at det var spillerne og ikke treneren som var problemet, virket ikke like overbevist etter stortapet i går.

PÅ KANTEN AV STUPET: Ståle Solbakken fortviler sammen med resten av benken. Foto:   REUTERS/Kai Pfaffenbach
PÅ KANTEN AV STUPET: Ståle Solbakken fortviler sammen med resten av benken. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

- Jeg gir ingen løfter, men jeg utelukker heller ikke at Solbakken sitter på benken søndag (borte mot Borussia Mönchengladbach). Treneren er ansvarlig for lagets prestasjon. Jeg kan bare beklage, sier han.

- Nakent bløffmakeri
Express har i hvert fall mistet tålmodigheten med nordmannen, og ikke minst ideene hans. Solbakken gjorde store endringer da han kom, som å legge om fra markeringsorientert forsvar til soneforsvar, men fortsatt har ikke laget greid å tilpasse seg.

- Nordmannens konseptfotball viste seg også i skjebnekampen i Mainz som nakent bløffmakeri, fastslår lokalavisa.

Solbakken tok med seg laget på treningsleir et stykke utenfor heksegryta i Köln i påska, og tok blant annet med seg en psykolog. Riktignok greide de 1-1 hjemme mot Werder Bremen i den første kampen etterpå, men så var det raskt tilbake til gamle synder.

- Klubbdirektør Claus horstmann var lamslått, psykolog Andreas Marlowitz sitt forsøk på mental trening på forrige ukes treningsleir viste seg å renne ut i sanden. Og Ståle? Ubevegelig på sidelinjen mens baklengs nummer 63 sørget for nok en kollaps. Var det Ståles siste i klubben? Overtar nå Dirk Lottner sammen med Stephan Engels kommandoen i de fire siste kampene? spør Express.

Köln har tøff motstand i vente i sine fire siste kamper. Først er som nevnt Håvard Nordtveits Mönchengladbach på bortebane, så er det Stuttgart hjemme, deretter Freiburg borte og til slutt Bayern München hjemme i siste kamp.