EKSPERT: Joachim Rietveld Boldsen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
EKSPERT: Joachim Rietveld Boldsen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- For et åndssvakt spørsmål

Håndballprofilen Joachim Boldsen ble provosert da flere påsto at det danske kvinnelandslaget ville slå herrelandslaget.

Publisert

Joachim Boldsen har gjort stor suksess som ekspert på TV etter at han la klisteret på hylla. Den danske sluggeren er ikke redd for å levere giftige kommentarer med et glimt i øyet, og det var han heller ikke som aktiv.

I skyggen av kvinnene

Mandag kom Boldsen, som blant annet har vunnet EM-gull med Danmark, med boka «Mins største kamp».

Der snakker han om hvordan det var å leve i skyggen av det danske kvinnelandslaget på 90 og 00-tallet. Akkurat som i Norge var det kvinnene som herjet.

EN GIGANT: Anja Andersen storspilte for Danmark mellom 1989 og 1999. Her i kasjon for Bækkelaget. foto: NTB Scanpix
EN GIGANT: Anja Andersen storspilte for Danmark mellom 1989 og 1999. Her i kasjon for Bækkelaget. foto: NTB Scanpix Vis mer

Laget, med Anja Andersen i spissen, hadde vunnet OL, EM og VM de siste åra, og var et konstant gnagsår for de norske håndballjentene. Men det var de også for de danske håndballherrene. Hvorfor?

De ble hele tida sammenliknet med kvinnenes suksess.

Kniven på strupen

Og nå, under EM i 2002 kom spørsmålene igjen. De danske herrene sleit innledningsvis i mesterskapet, og før skjebnekampen mot Bosnia i mellomspillet kokte det igjen.

Sammenlikningene med kvinnene kom igjen, og det gikk så langt at danske journalister stilte seg spørsmålet om herrene i det hele tatt ville ha slått nasjonens kvinnelag:

- Det var ikke en spiller på laget som ikke hadde fått det spørsmålet, skriver Boldsen i boka, gjengitt hos BT.

Han var ikke imponert:

- Selvfølgelig hadde vi slått dem. Det var et åndssvakt spørsmål, for det er så stor fysisk forskjell på kvinner og menn. Det gir ingen mening at de skulle starte lage intern urolighet på grunn av det.

Oppgjøret mot Bosnia ble på mange måter et vendepunkt for Boldsen og det danske herrelandslaget. De slo tilbake, gikk videre og tok bronse i mesterskapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer