SNUR: Zlatan Ibrahimovic dømte Sveriges fotballframtid nesten helt ut for et års tid siden. Etter U21-suksessen i Tsjekkia er han i ferd med å snu. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
SNUR: Zlatan Ibrahimovic dømte Sveriges fotballframtid nesten helt ut for et års tid siden. Etter U21-suksessen i Tsjekkia er han i ferd med å snu. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

For et år siden dømte Zlatan Sveriges fotballframtid helt ut. Nå snur han

- Vi er stolte.

Zlatan Ibrahimovic dømte Sveriges fotballframtid nesten helt ut for et års tid siden. Etter U21-suksessen i Tsjekkia er han i ferd med å snu.

- Nå gjenstår bare en kamp for å skrive historie. «Tyst» meg gjennom å vinne kampen for alt jeg har sagt om svensk fotballs framtid. Sverige står bak dere, og vi er stolte, skriver han i sin app.

Sverige møter Portugal i EM-finalen tirsdag. Portugiserne er store favoritter etter 5-0 over Tyskland i semifinalen. Svenskene slo der Danmark 4-1. I gruppespillet endte Portugal - Sverige 1-1.

Sverige har tilløp til fotballfeber om dagen. U-laget har en rekke ganger det siste året scoret mål mot slutten av kamper.

Tvil For et par uker siden sa Zlatan at svensk fotball var langt bedre under Lars Lagerbäck enn hva den er i dag.

Ibrahimovic la til at det var én mann å vente på: Henrik Larssons sønn Jordan (17).

- Jeg er urolig for svensk fotball etter meg. Jeg er veldig urolig, veldig urolig. Faktisk. Hvorfor? Hvor mange har plass på klubblaget? Hvor mange talenter har vi der ute? Vi har U17-laget. Er det dem vi skal vente på? Er de klare for et A-landslag? Vi snakker om Guidetti. Hvor mange kamper har han spilt i år?, sa Zlatan til Aftonbladet for et år siden.

Sverige er klar for Rio de Janeiro-OL neste år. I troppen finnes det tre mulige plasser til spillere som er eldre enn 23 år. Sier Zlatan ja til én av disse?

(NTB)