KNUST: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og resten av håndballjentene tapte i siste minutt i OL-semifinalen mot Russland. Det ble en tøff opplevelse. Foto: EPA/MARIJAN MURAT/NTB scanpix
KNUST: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og resten av håndballjentene tapte i siste minutt i OL-semifinalen mot Russland. Det ble en tøff opplevelse. Foto: EPA/MARIJAN MURAT/NTB scanpixVis mer

For et drama! Norges gulldrøm knust etter OL-thriller

Ekstraomganger mot Russland.

  • Norge - Russland 37-38 eeo. (31-31,16-18)

RIO (Dagbladet): Norge tapte OL-semifinalen mot Russland i natt norsk tid og dermed er gulldrømmen knust for de norske jentene.

Russland var best gjennom store deler av kampen, men det ble et realt nervedrama i sluttsekundene.

Russland fikk straffekast på 29:42: Ballen gikk i mål. På 59:56 fikk Heidi Løke tak i et norsk innspill og sørget for 31-31 og ekstraomganger.

Dramaet var komplett!

I ekstraomgangene var Russland kaldest. Norge hadde et angrep med 15 sekunder igjen på klokka, men en lobb fra Camilla Herrem gikk rett utenfor stolpen på 37-38.

Dermed var gulldrømmen knust. Knust var også mange av de norske jentene.

- Fullstendig knust

Flere av de norske jentene gråt på parketten i Future Arena etter kampslutt. Noen klarte omtrent ikke å snakke da de skulle stille til intervju like etter kampen.

- Jeg er fullstendig knust. Jeg var sikker på at Camilla (Herrem) skulle score på slutten og snudde meg for å bytte, sa Norges toppscorer Nora Mørk (14 mål).

- Vi fikk ikke tak i dem i forsvar. Vi får prøve å vinne en bronse, men hva den betyr er et godt spørsmål, la Mørk til overfor NTB.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mente siste delen av førsteomgang ødela mye for Norge.

- Vi kom godt i gang, men så var vi dårlige ut den siste halvdelen av 1. omgang. Vi slapp inn utrolig mange mål, og ble hengende etter og jage, sier han til TV 2 like etter kampslutt.

- Men fra andreomgang og ut kan vi være stolte. Det ville seg ikke, men til alle de som orket å sitte oppe: Dere skal vite at vi gjorde det vi kunne, sier Hergeirsson.

Frisk åpning

Norge fikk en god start på kampen og Nora Mørk hadde to raske scoringer. Samtidig kom reservekeeper Katrine Lunde inn og tok to russiske straffekast i løpet av åpningsminuttene. Det var nemlig Kari Aalvik Grimsbø som startet i det norske målet.

Etter 8 minutter ledet Norge 6-3 etter scoringer av Nora Mørk (2), Veronica Kristiansen (2), Amanda Kurtovic og Camilla Herrem.

Offensivt startet de norske jentene bra - men laget slet i forsvar. Gang på gang fikk de russiske spillerne skyte i gode posisjoner. Etter 18 minutter sto det 11-11 på tavla i Rio.

På nytt rotet Norge og etter 19 minutter ledet Russland for første gang i kampen. Da sto det 11-12.

Kollaps i forsvar

Håndballjentene fortsatte å slite defensivt, og nå sviktet det også framover på banen. Russerne var på hugget og etter 22 minutter var det 12-15.

Norge rotet fryktelig i store deler av omgangen og gikk faktisk fra 11-8 til 12-15 på seks minutter.

Til pause var stillingen 16-18.

De norske spillerne fikk det heller ikke til å stemme i åpningsminuttene av 2. omgang. I stedet var det Russland som hadde en tremålsledelse etter 8 minutter. 19-22 var stillingen - før Nora Mørk scoret sitt niende for kvelden og reduserte til 20-22.

2. omgangen ble et rent drama der Norge hele tiden var hakket bak. Og alt ble avgjort i sluttsekundene i Rio.

Håndballjentene fikk en enkel seier mot Sverige i kvartfinalen - og i natt norsk tid var det en motstander av et helt annet kaliber.

Møter Frankrike

Frankrike vant 24-23 mot Nederland tidligere torsdag og sikret finaleplass etter et realt håndballdrama i sluttminuttene.

Norge har som tradisjon å gå videre fra semifinalene. Etter EM-gullet i 2004, har håndballjentene bare endt utenfor pallen to ganger: En skuffende 9. plass i VM 2005 og 5. plass fra VM i 2013.

Fra 2004 til i dag stårt Norge med 9 gull, to sølv og èn bronse.