For et mål!

Alan Shearer sikret Newcastle-seier med supermål.

(Dagbladet.no) Chelsea startet kampen på St. Jame's Park best. Allerede etter fem minutter tok London-laget ledelsen. Frank Lampard sendte av gårde en perfekt stikker i retning Joe Cole. Alene med Shay Given var unggutten iskald, og satte inn sitt første mål i Premier League for Chelsea.

Like før pause svarte imidlertid Newcastle. Etter at Newcastle hadde det meste av spillet i første omgang, mens Chelsea skapte de største sjansene, smalt Ameobi til. Ameobi fikk et oppspill og tok ned ballen med Desailly i ryggen, og den unge spissen vendte like så godt bort verdensmesteren og satte ballen i mål.

I andre omgang kom kampens store beholdning. Alan Shearer - hvem eller - fikk en pasning på drøye 30 meter. Storscoreren vendte bort Desailly og klinte ballen i krysset - utagbart for Amboriso i Chelsea-målet.

På overtid smalt det i stolpen fra Chelseas Frank Lampard, men London-laget kom aldri nærmere utlikning.

Woodgate skadet

Newcastle-manager Sir Bobby Robson var meget godt fornøyd etter tre poeng mot Champions League-semifinalist Chelsea, men den legendariske manageren begynner å bli oppgitt over det han kaller «råtten uflaks».

- Jonathan Woodgate ser ut til å ha fått en kraftig lyskestrekk. Det betyr at han går glipp av resten av sesongen, sier Robson til Sky.

- Skaden har tatt bort gleden over det fine resultatet, for å være ærlig.

Men så ille var det like vel ikke for Robson: - Jeg må gratulere Chelsea med at de bidro til en fantastisk kamp. Selv om vi fikk en dårlig start, kom vi oss fantastisk utover kampen. Først en glimrende utlikning av Ameobi, før et kolossalt mål av Shearer, sier Robson.

Monsterscoring: Hugo Viana når toppen av Newcastlespillerne som feirer Shearers mål.