- For et skudd, han scorer fra umulig vinkel!

Zuccarello matchvinner for Rangers i sudden death. - Jeg var heldig.

PUBLIKUMSFAVORITT: Mats Zuccarello Aasen ble kalt ut på isen igjen etter kampen, som én av Rangers tre beste spillere i kampen. Der kastet han en puck opp til hjemmefansen i Madison Square Garden. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
PUBLIKUMSFAVORITT: Mats Zuccarello Aasen ble kalt ut på isen igjen etter kampen, som én av Rangers tre beste spillere i kampen. Der kastet han en puck opp til hjemmefansen i Madison Square Garden. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFPVis mer

• Se scoringen på NHL.com

(Dagbladet): New York Rangers - Carolina Hurricanes 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 2-1 etter s.d.). Matz Zuccarello Aasen har imponert i New York Rangers siden han ble hentet opp fra farmerlaget like før julaften.

Den forløsende scoringen har latt vente på seg, men i sjette forsøk satt den endelig i natt. Og debutantmålet var en skikkelig lekkerbisken tre minutter og åtte sekunder inn i sudden death, da de fleste hadde innstilt seg på at kampen skulle avgjøres på straffeslag.

Brandon Dubinsky gikk fra egen sone og kom seg helt fram i målgarden til Hurricanes-målvakt Cam Ward før det var stopp. Zuccarello plukket opp pucken bak målet, tok den med seg rundt før han klinket til mot nærmeste kryss fra tilnærmet død vinkel.

Ward - som fram til da hadde stått som en levende vegg og reddet 33 av 34 skudd - sto urørlig da pucken fløy inn bak ham.

Zuccarello gikk ned på kne og jublet før han ble overfalt av lagkameratene. Hans første mål i NHL var et faktum, og Rangers-gutta så ut til å forstå akkurat hvor stort det føltes for en 23 år gammel nordmann fra Oslo.

- En heldig scoring
Selv var han beskjeden på egne vegne da han ble intervjuet noen minutter etter vinnermålet.

- Etter debuten din sa du at det var det største du hadde opplevd. Var dette enda større?

- Det er helt der oppe, i hvert fall. Det var spesielt å score det første.

- Hva husker du fra målet?

- Dubinsky gjorde en utrolig jobb, han er så god til det. Jeg kom meg rundt målet og forsøkte å skyte. Det var en heldig scoring.

- Men så du ikke en åpning der?

SCORING OG ASSIST: Mats Zuccarello Aasen var sterkt delaktig i begge Rangers-scoringene. Etterpå ble han hyllet av både keeperen og kommentatorene. Foto:   Bruce Bennett/Getty Images/AFP
SCORING OG ASSIST: Mats Zuccarello Aasen var sterkt delaktig i begge Rangers-scoringene. Etterpå ble han hyllet av både keeperen og kommentatorene. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP Vis mer

- Jeg har sett NHL i mange år, og vet at mange scorer fra det holdet. Jeg prøvde bare å gjøre det samme, sier Zuccarello.

Kjekkest på laget
Nordmannen leverte også assisten da Matt Gilroy sendte Rangers i ledelsen åtte minutter og 41 sekunder inn i den siste perioden, også da etter å ha posisjonert seg bak målet. 

Eric Staal utliknet for Hurricanes med snaue seks minutter igjen av kampen - men dette var Zuccarellos store kveld. I de siste to periodene fikk han masse spilletid (14 minutter og 20 sekunder totalt), og han skuffet på ingen måte trener John Tortorella.

Zuccarello var på hugget hele veien og var svært nær scoring også tidligere i kampen.

- Han er ikke veldig stor, men han tråkker til for fullt. Han begeistrer folket - jeg har til og med hørt at han er den kjekkeste spilleren på Rangers' hjemmeside, bemerket en av kommentatorene underveis.

- Han får mer og mer selvtillit for hver kamp, gjør han ikke? la sidekommentatoren til.

Og de var ikke mindre begeistret etter at nordmannen hadde avgjort kampen.

- For et skudd. Det ser ut som en umulig vinkel å score fra. Mats Zuccarello vil aldri glemme det som skjedde nå. Han var allerede en publikumsfavoritt før, og han blir ikke en mindre favoritt nå.

Kastet puck til publikum
Like etter kampslutt ble Zuccarello kalt ut på isen igjen av speakeren i Madison Square Garden, slik de tre beste Rangers-spillerne må etter hver hjemmekamp (Stars of the game, journ.anm.)

Oslo-gutten lot imidlertid publikum vente.

- Vet han at han må komme ut? Jeg tror ikke han har hørt det, undret kommentatorduoen.

Men Zuccarello kom ut til slutt - og da kastet han en puck opp til publikum. Rangers-keeper Henrik Lundqvist ble for øvrig kåret til sitt lags beste spiller.

FREKKIS: Zuccarello forklarer scoringen med at han har sett mange kamper i NHL på TV, hvor andre spillere har skutt fra samme, "umulige" vinkel. Foto:  (AP Photo/Kathy Willens)
FREKKIS: Zuccarello forklarer scoringen med at han har sett mange kamper i NHL på TV, hvor andre spillere har skutt fra samme, "umulige" vinkel. Foto: (AP Photo/Kathy Willens) Vis mer

Svensken hadde mye pent å si om Zuccarello i garderoben etter kampen.

- Han har spilt veldig bra. Jeg sa til ham da han ble hentet opp, at det eneste du kan gjøre er å spille ditt spill. Det var bra for selvtilliten hans å score. Han flytter pucken på en herlig måte. Det er fint å se, sier Rangers-keeperen.

Takket familien
Med én assist og en matchvinnerscoring, samt + 2 i protokollen, gjorde Zuccarello det så godt som umulig for trener Tortorella å sende ham ned igjen på farmerlaget med det første.

- Tortorella har snakket om Zuccarellos ferdigheter med pucken og evnen til å skape noe ut av ingenting. Vi så et eksempel på det nå, ble det sagt i hockeystudioet etter kampen.

I god amerikansk ånd sørget Zuccarello også for å takke familien og foreldrene i matchvinnerintervjuet.

- De har vært ved min side i 20 år, og kjørt meg til hver trening. Det var en utrolig følelse da de var her til min første kamp. Jeg skylder foreldrene mine så mye, hele familien, sier han.

• Se scoringen på NHL.com

1-0: Zuccarello kaster seg inn i jubelen sammen med målscorer Matt Gilroy (97) og Brandon Dubinsky (17). Foto:   (AP Photo/Kathy Willens)
1-0: Zuccarello kaster seg inn i jubelen sammen med målscorer Matt Gilroy (97) og Brandon Dubinsky (17). Foto: (AP Photo/Kathy Willens) Vis mer