For et Sotsji-OL kan du få 300 Gareth Bale-er, 10 millioner Iphoner, 1 000 tårnvillaer og 1 000 Lamborghinier

Og fortsatt ha råd til Manchester United. Sjekk det svimlende regnestykket.

RIKE: Joel Glazer og broren Avram Glazer smilte bredt da de lanserte Manchester United-aksjer på New York-børsen i fjor sommer. Et Sotsji-OL koster drøyt 17 ganger så mye som Manchester United. Foto: AP/Jin Lee/NTB Scanpix
RIKE: Joel Glazer og broren Avram Glazer smilte bredt da de lanserte Manchester United-aksjer på New York-børsen i fjor sommer. Et Sotsji-OL koster drøyt 17 ganger så mye som Manchester United. Foto: AP/Jin Lee/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke ble det klart at en eventuell OL-søknad fra Oslo til lekene i 2022 får 35,1 milliarder kroner i statsgaranti. Det høres kanskje mye ut, men det er småpenger sammenlignet med prisen på Sotsji-OL.

I dag godkjente russiske myndigheter en ekstra økonomisk støtte på rundt 300 millioner kroner til lekene, ifølge AP.

Den totale prisen på vinter-OL i 2014 er på 312 millarder kroner.

Det er like mye som staten får inn på moms, bil- og bensinavgifter, samt avgifter på tobakk og alkohol i løpet av et år.

Eller nesten 60 milliarder enn vi nordmenn betaler i inntekts- og formueskatt. Til sammen.

Storhandel hos Apple At mesterskapet har blitt så dyrt, skyldes i stor grad at alle anleggene er flunkende nye. Legger vi til at Sotsji ikke hadde verdens beste infrastruktur fra før av, skjønner vi at det koster penger.

Men hva om Russland i stedet hadde valgt å bruke disse pengene på noe helt annet - hva kunne de ha fått da?

La oss starte med å kjøpe 300 Gareth Bale-er, sånn at vi kan sikre russerne en god prestasjon under neste års fotball-VM, hvor Fabio Capellos menn havnet i gruppe med Belgia, Algerie og Sør-Korea.

Walisiske Bale kostet offisielt 740 millioner kroner, så med 300 stykker av ham, har vi igjen 90 milliarder kroner av OL-budsjettet.

Hvorfor ikke kjøpe noen Iphoner? 10 millioner stykker, for eksempel. Den billigste varianten av den nyeste telefonen fra Apple, en Iphone 5S med 16 gigabyte lagringsplass, koster 5 790 kroner.

SUPER BASS?: Hva slags stereoanlegg denne Lamborghini Aventador Roadsteren har, vites ikke. Ei heller om Nicki Minaj følger med på kjøpet. Prisen er uansett drøyt fem millioner kroner i Norge. Foto: REUTERS/Kevork Djansezian/NTB Scanpix
SUPER BASS?: Hva slags stereoanlegg denne Lamborghini Aventador Roadsteren har, vites ikke. Ei heller om Nicki Minaj følger med på kjøpet. Prisen er uansett drøyt fem millioner kroner i Norge. Foto: REUTERS/Kevork Djansezian/NTB Scanpix Vis mer

Da har vi igjen 32,1 milliarder kroner.

Hus, bil og United Kanskje du er en av de som alltid har hatt en drøm om å bo på Gjøvik? Eller kanskje du vil kjøpe et sted å bo for alle søskenbarna du har der?

Finn.no ligger en tårnvilla, herskapelig sådan, til salgs. Bygget i 1896, med 315 kvadratmeter og «usedvanlig godt bevart». Pris: 7 900 000 kroner. Vi tar 1 000, og slenger på en Lamborghini Avantador Roadster til hvert av husene. 2013-modellen selges for 5,25 millioner kroner i Norge.

Etter denne handelen har OL-lommeboka vår 18,95 milliarder kroner igjen. Det passer egentlig ganske fint, for da kjøpe vi bare Manchester United.

De røde djevlene ble ifølge E24 den første idrettsklubben som passerte 3 milliarder dollar i verdi. Vi tar utgangspunkt i rekordnoteringa fra januar, og betaler Glazer-familien 18,24 milliarder for David Moyes og gutta hans.

De siste 710 millioner kronene kan være greit å ha i bakhånd.

Det er tross alt romjulssalg snart.

DYREBART HJERTE: Florentino Perez og Real Madrid måtte punge ut 740 millioner kroner for Gareth Bale tidligere i år. Foto: AFP/GERARD JULIEN/NTB Scanpix
DYREBART HJERTE: Florentino Perez og Real Madrid måtte punge ut 740 millioner kroner for Gareth Bale tidligere i år. Foto: AFP/GERARD JULIEN/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer