STERK TID: Med ny norsk rekord på en klassisk engelsk mil er Henrik Ingebrigtsen i bedre juni-form enn han har vært noen gang. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STERK TID: Med ny norsk rekord på en klassisk engelsk mil er Henrik Ingebrigtsen i bedre juni-form enn han har vært noen gang. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

For ett år siden kom han blødende i mål. I dag fikk han sin revansje

- Det er dette jeg trener for.

BISLETT STADION (Dagbladet): På en skuffende norsk dag på Bislett, var det likevel én som leverte. Og sjelden har noen fortjent det mer.

For ett år siden satt Henrik Ingebrigtsen i pressekonferanse-rommet på Bislett og var mildt sagt irritert idet han klinte en blødende fot surra i provisoriske bandasjer på bordet foran et samlet pressekorps.

I dag hadde pipen fått en annen lyd.

- Det er dette jeg trener for Med tiden 3.50.72 og ny norsk rekord var 23-åringen et eneste stort glis.

- Jeg har hatt de tre årene som har vært litt under pari, men det er dette jeg trener for. Jeg er ikke overrasket over at jeg løper fort, men det er veldig herlig når jeg får ut det jeg vet jeg har inne, sier han til Dagbladet.

I en EM-sesong er det godt for Ingebrigtsen å få svar såpass tidlig i sesongen.

- Jeg får de svarene jeg trenger. Nå har jeg troa på at programmet vårt er godt nok til å forsvare EM-tittelen. Dette er noe av det beste jeg har gjort. Jeg har aldri før løpt så bra i juni. Da jeg kom i mål hadde jeg mer adrenalin enn blod i blodet, sier han.

Konkurrerer seg i form Og programmet har gjennomgått noen endringer i år. Det har blitt mindre trening og mer konkurranser i sesongoppkjøringen.

- Jeg la en plan om å konkurrere meg litt i form. I forhold til å konkurrere hater jeg å trene. Helt siden jeg var 10-11 år gammel - om pappa spurte om jeg ville konkurrere i stedet for å trene gjorde jeg alltid det.

Likevel - det sluntres aldri unna.

- Jeg er disiplinert nok til å gjøre akkurat det jeg skal gjøre. Det er mer sånn at jeg elsker effekten treningen har, men jeg hater at jeg må gjøre det, sier han med et glis.

- Å trene 3000 timer for at de tre minuttene skal bli som de var i dag - det er verdt det.