GULL: Kjetil Jansrud kjørte overbevisende i super-G-rennet i Sotsji og klinte til med gull - under ett år etter at han lå på operasjonsbordet med skadet korsbånd. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GULL: Kjetil Jansrud kjørte overbevisende i super-G-rennet i Sotsji og klinte til med gull - under ett år etter at han lå på operasjonsbordet med skadet korsbånd. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

For ett år siden lå han på operasjonsbordet - i dag tok han sitt første OL-gull

Overlegen seier for Jansrud.

(Dagbladet): Mennenes super-G ble ikke det samme kaosrennet som kvinnenes renn ble i går.

Super-G er en kanonøvelse for nordmenn i OL-sammenheng: Svindal var regjerende mester i forkant av øvelsen, da han tok gull i OL i Vancouver. I tillegg tok Kjetil Andre Aamodt gull i øvelsen i både Salt Lake City i 2002 og Torino i 2006 (og i Albertville i 1992).

I dag ble det jaggu gull igjen, men ikke til storfavoritten Aksel Lund Svindal.

Gull-Jansrud Kjetil Jansrud (28) klinte til.

For en uke siden sto han på pallen i utforen, noe som ble ansett som utrolig oppløftende sett at han for under ett år siden lå på operasjonsbordet etter å ha tatt korsbåndet i VM.

Selv var han nesten irriterende ydmyk etter å ha lagt seg halvsekundet foran Bode Miller i mål, som ledet lenge.

- Jeg hørte Aksel hadde blitt nummer fire, da skjønte jeg det kanskje ble vanskelig. Det var bare å gasse på. Det var helt rått å se ett-tallet da jeg kom i mål, for jeg så ikke for meg det da jeg kom ned. Vi får se, jeg synes jeg kunne kjørt bedre. Det er flere som kommer som er bedre på ski, sa Jansrud til TV2 etter løpet.

Men Jansrud innrømmer at OL har vært i bakhodet helt siden skaden i VM i Schladming i fjor.

- Jeg lever i trua, det er dette som har vært i bakhodet siden skaden under opptrening også videre. Det er noe annet å gjennomføre og få det til, sier Jansrud.

Svindal skuffet Svindal klarte derimot ikke å kopiere Kjetil Andre Aamodt, som har tatt OL-gull i super-G i to OL på rad (Salt Lake City og Torino).

Svindal havnet tidlig på etterskudd, men kjørte kanonbra i bunnen av løypa. Dermed var han i mål kun 0,09 (ni hundredeler!) bak ledende Bode Miller, noe som ikke en gang holdt til pallplass, da det var utrolig jevnt i teten.

- Toppen er dårlig, og jeg kommer dårlig i gang. Resten synes jeg er helt greit. Det er de dårlige svingene øverst som er forskjellen. Det kunne vært dobbelt hvis jeg hadde kjørt bra, sa Svindal til TV2.

Om lagkompisen har han ingenting annet enn lovord.

- Det er sykt rå skikjøring. Jeg så det på det siste hoppet, hvordan han traff. Dette blir... jeg hadde arma i været lenge før han kom i mål, for det måtte bli bra. Jævlig bra!

Svindal havnet til slutt på en sjuendeplass, og Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 13 i øvelsen. På pallen fulgte Andrew Weibrecht på sølvplass og bronsemedaljen deles mellom Jan Hudec og Bode Miller.