- For feigt å trekke seg nå

Norge spilte en av sine dårligste kamper med Nils Johan Semb som sjef i går. Men landslagssjefen vil ikke overlate sjefsstolen til en ny mann allerede nå.

ZENICA (Dagbladet): Null avslutninger på mål på 90 minutter er et av de sletteste kapitlene i nyere norsk landslagshistorie. Semb vet det selv, men velger likevel å stå løpet ut.

- Det ville være altfor feigt å gå nå. Jeg og dette laget skal stå på til siste slutt. Vi skal trykke til. Løpet er ikke kjørt, men det ble langt vanskeligere etter dette tapet, sier Nils Johan Semb.

Fotballpresident Per Ravn Omdal ser ingen grunn til å fjerne Semb nå. Han intensiverer ikke jakten på erstatteren.

- Nei, dette går i det tempoet det skal. Vi skal ha en ny trener på plass før nyttår, sier han.

Sjelden har han sett laget sitt prestere dårligere. Og han gir langt på vei skylda til spillerne han vanligvis kan stole mest på. Ole Gunnar Solskjær, John Arne Riise, John Carew og Ronny Johnsen var alle langt under pari.

- Matchvinnerne våre var ikke som de burde. De som på en måte skal heve dette her, er ikke sin aller beste form. Sesongen deres har nettopp begynt, sier Nils Johan Semb.

Håper på Danmark

Han var langt nede etter tapet som betyr at Norge må ha betydelig hjelp av Danmark for å få andreplasen i gruppa og muligheter til EM-billett ved omspill.

- Nå må Danmark ta poeng i de to siste kampene sine, sier Semb.

Om Danmark vinner hjemme mot Romania onsdag, har laget vunnet gruppa si. Det betyr at danskene reiser til heksegryta i Zenica 11. oktober uten behov for annet enn å vente på at dommeren blåser av. Bosnia tar trolig tre poeng mot Luxembourg kommende onsdag. Det betyr igjen at bosnierne vil overgå seg sjøl for å vinne. Da blir det nemlig EM-billett på dem. Semb appellerer allerede nå til Danmarks landslagssjef Morten Olsen om å gi jernet mot Bosnia.

- Selvfølgelig gjør jeg det, sier han.

Alt ble feil

I går trodde Semb knapt sine egne øyne da Norge ble regelrett utspilt fra start.

- Vi sto altfor høyt med flankene fra start. Hvorfor vi gjorde det, er et et godt spørsmål, sier han.

Mot slutten av kampen - da det hele ble avgjort - sto laget altfor lavt.

- Vi skulle stått bedre mot på slutten. Det burde vi klart. Vi er ikke dyktige nok. Har for mye balltap, gjør for mange stygge feil og har også for dårlig press på midtbanen. Vi utnytter heller ikke overgangsmulighetene våre, og er også for dårlige på dødballene, sier han.

Stort verre kan det med andre ord ikke bli.

Baklengsmålet var et resultat av flere feil. Tore André Flo mistet ballen helt unødvendig på midten, Brede Hangeland var altfor sein ut i presset. Og Espen Johnsen prøvde å holde ballen, men ga retur rett ut i feltet.

- Fryktelig ergerlig. Det var en unødvendig scoring. Spesielt fordi vi hadde en gyllen kontringsmulighet like før, men mistet ballen høyt oppe. Surt, sier Semb.

Tåler kritikken

Semb var rimelig fornøyd med innsatsen til de nye gutta, Espen Johnsen og Brede Hangeland. Han vil ikke gi Johnsen skylda for baklengsmålet.

- Jeg så ikke det godt nok, sier han.

Nå reiser Semb og laget tilbake til Norge for å forberede seg til privatkampen mot Portugal onsdag. Det blir ikke lett.

<B>OPPREIST: </B> Landslagssjef Nils Johan Semb var skuffet etter tapet mot Bosnia i går, som betyr at Norges vei til EM nå blir veldig lang og kronglete. Men han er ikke inne på tanken om å gi seg nå. - Jeg og laget skal stå på til siste slutt, sier Semb.