Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For feit

BEKKESTUA (Dagbladet): I går ettermiddag startet sesongoppkjøringa for Stabæk. Spissen Thomas Finstad stilte lettere enn på lenge. Han har fått pålegg om å slanke seg etter å ha gått skadd nesten hele forrige sesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, det er ikke noe å legge skjul på, det. Jeg la litt for mye på meg da jeg gikk skadd. Men jeg er godt i gang. Jeg har tatt av tre kilo på to uker. Det ble et par øl færre i ferien enn planlagt, sier en smilende Finstad til Dagbladet.

I går måtte han tåle å høre slengkommentarer fra sportslig leder Tom Schelvan under treninga.

Går bare opp

- Ja, men vi har bestemt at vi skal slanke oss sammen. Problemet hans er at han bare går opp. Nei, jeg vet hva jeg skal gjøre. Det blir å få et bedre kosthold i det daglige, gå mindre på McDonalds og mer på Rema.

Fjørtoft-spøkelset virker bortimot begravd på Nadderud. Tonen er fin, og før treninga i går tok trener Gaute Larsen en avsluttende prat om debatten som har versert rundt klubben og Fjørtoft den siste uka.

- Vi har fått beskjed om å legge det bak oss og ikke si noe i media om den saken, sier Finstad.

- Lærte du noe av Fjørtoft den tida han var her, da?

- Nja, han var jo en veldig sosial og morsom type. Jeg lærte noen veldig bra vitser av ham.

Trener Gaute Larsen er vel den som har ivret mest for å legge Fjørtoft-ballen død. At klubbens hjemmeside i går nøret opp under konflikten ved å legge ut et innlegg av Petter Belsvik som kritiserer Tommy Svindal Larsen, synes han var uheldig.

- Ja, det er det. Vi må bare legge dette bak oss. Jeg vil ikke bruke energi på å snakke om spillere som jeg ikke har noe å gjøre med lenger, sier Larsen til Dagbladet.

Stabæk-treneren snakker mer enn gjerne om Thomas Finstad og spisskollegaen Marel Baldvinsson. I tillegg til slankekuren vil Larsen la de to spissene kjøre et eget treningsopplegg utover vinteren

Belastningsskader

- Thomas og Marel er tunge og kraftige karer begge to, og får lettere belastningsskader enn andre. I år vil vi prøve å forebygge skader ved å gi dem spesialtrening i perioder der det blir høy belastning. Får jeg beholde dem skadefri gjennom vinteren, så garanterer jeg at Stabæks toppscorer neste sesong har mer enn sju mål i Tippeligaen.

Hele Norges coronakart