Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For fem år siden var han et av Englands største talenter

Nå forteller Michael Johnson (24) om sitt mareritt.

DA OG NÅ: Michael Johnson var et av engelsk fotballs store talenter som tenåring. Etter flere år med psykiske plager har Johnson nå tilsynelatende gitt opp karrieren. Foto: NTB Scanpix / Twitter
DA OG NÅ: Michael Johnson var et av engelsk fotballs store talenter som tenåring. Etter flere år med psykiske plager har Johnson nå tilsynelatende gitt opp karrieren. Foto: NTB Scanpix / Twitter Vis mer

(Dagbladet): Tirsdag ble det kjent at Manchester City har kjøpt ut resten av kontrakten til det tidligere stortalentet Michael Johnson (24).

Flere engelske medier skriver at han tjente rundt 350 000 kroner i uka i den engelske storklubben.

Kontrakten varte ut denne sesongen, men nå virker karrieren over for Johnson.

Midtbanespilleren debuterte for City som 18-åring, og imponerte så mye at han nærmest øyeblikkelig ble tippet som en framtidig landslagskaptein for det engelske landslaget.

Etterhvert ble det stille rundt Johnson, og da han ble vraket av City hadde det gått tre år siden han sist spilte på førstelaget. Han ble sendt til Leicester på ett års utlån i 2011, men ble sendt tilbake på grunn av skade etter halvspilt sesong.

Overvektig
Nylig dukket det opp et bilde av 24-åringen på Twitter som viser at han har blitt svært overvektig. Engelske medier skriver at ledelsen i City nå har gitt opp det tidligere stortalentet.

Nå snakker Johnson ut i lokalavisa Manchester Evening News.

Avisa spør hva han har å si til City-fansen som er skuffet over det dramatiske fallet hans.

- Jeg er mer skuffet enn noen annen, men sånn kan det gå, sier han ifølge avisa.

Johnson har blitt arrestert for fyllekjøring to ganger, og har ifølge The Guardian blitt fradømt retten til å kjøre i tre år. I tillegg skal han ha fått en bot på rundt 50 000 kroner.

Johnson forteller lokalavisa at han har slitt psykisk i flere år.

- Jeg har vært pasient på Priory-klinikken i flere år på grunn av min mentale helse, og vil være takknemlig hvis jeg får leve resten av livet mitt i fred.

George Best, som døde i 2005, Paul Gascoigne og Stan Collymore er blant fotballspillerne som har mottatt behandling på det psykiatriske sykehuset.

- Fryktelig trist
Johnson ble i sin tid sammenliknet med legenden Colin Bell som spilte i City fra 1966 til 1979. Han er lei seg på Johnsons vegne.

- Det er fryktelig trist. Det er vanskelig å akseptere at karrieren din er over, og når det skjer på hans alder er det enda vanskeligere, sier han.

Tidligere lagkamerat Joey Barton, som ikke akkurat er fremmed for kontroverser, ga sin mening på Twitter tirsdag.

- Sitter og leser om Michael Johnson i Manchester City. Fryktelig trist. Han hadde verden for sine føtter. Sånn kan det gå med unge spillere som får for mye press på seg og tjener for mye, skriver QPR-spilleren som er utlånt til franske Marseille.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media