<strong>HOMECOMING:</strong> LeBron Jems kunngjorde i dag at han returnerer til gamleklubben Cleveland Cavaliers neste sesong. Foto: AP Photo/John Locher/NTB Scanpix
HOMECOMING: LeBron Jems kunngjorde i dag at han returnerer til gamleklubben Cleveland Cavaliers neste sesong. Foto: AP Photo/John Locher/NTB Scanpix Vis mer

For fire år siden brant de drakta hans. Nå skal King James tilbake til Cleveland

- Jeg kommer hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da LeBron James for fire år siden pakket kofferten og forlot Cleveland Cavaliers til fordel for Miami Heat utløste dette voldsomme reaksjoner i byen ved Lake Erie.

Etter avgjørelsen, som kledelig nok ble døpt nettopp «The Decision» i amerikanske medier, ble drakter med nummer 23 brent, og James selv ble kritisert av eksperter såvel som tidligere NBA-legender.

Men nå skal «King James» tilbake til gamle trakter.

- Jeg er klar for utfordringen. Jeg kommer hjem, sier han i en lengre uttalelse i Sports Illustrated.

Og en utfordring kommer det til å bli. James sto ikke veldig høyt i kurs etter at valgte å forlate moderklubben til fordel for stjernegalleriet i Miami.

LeBron sier at avskjeden han fikk for fire år siden nesten gjorde det enklere for ham å dra.

- Det var vanskelig for min familie, men for meg var det mer blandede følelser. Det var lett for meg å si «nå slipper jeg å ha noe mer med disse menneskene å gjøre», men så begynte jeg å tenke. Hva om jeg hadde sett opp til en atlet på samme måten, og han bare dro? Hvordan hadde jeg reagert da?, sier han.

Han bedyrer samtidig at han ikke bare reiser hjem på grunn av sentimentale hensyn. Han gjør det for å vinne titler - akkurat som han har gjort to ganger i Miami. Men det kommer til å ta tid.

- Jeg lover ikke et mesterskap. Jeg vet hvor vanskelig det er å levere det. Vi er ikke klare nå. Klart jeg vil vinne hvert år, men jeg er bare realistisk. Det er en lang prossess, sier LeBron.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer