For fire år siden spilte han ikke organisert fotball, i går scoret Domenico Berardi fire mot Milan

Se 19-åringens oppvisning, og les historien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Domenico Berardi. Italieneren med den slepne venstrefoten. 19-åringen med det eksepsjonelle talentet. Angriperen som ble oppdaget da han spilte fotball med brorens kompiser i en park for bare fire år siden.

Han presenterte seg i går. For en hel fotballverden. Da han egenhendig senket storklubben A.C. Milan med fire scoringer.

- Det er en dag jeg aldri vil glemme, sa Berardi til Sky Italia etter kampen.

- Det er himmelropende utrolig. Helt unikt. Ikke bare at han scorer fire mål, men også måten han gjør det på. Det er bare til å sette seg ned og skrive store utropstegn i margen, konstaterer C Mores Serie A-kommentator Øyvind Johannessen.

Historisk Da Sassuolo vant 4-3 over laget fra motebyen Milano i går kveld, ble Berardi tidenes yngste til å score fire mål i en og samme Serie A-kamp. Ingen andre har lyktes med kunststykket like ung som ham. Ikke Paolo Rossi. Ikke Roberto Baggio. Ikke Francesco Totti.

SCORET FIRE Domenico Berardi reduserer her til 1-2 for Sassuolo mot Milan.   EPA/SERENA CAMPANINI
SCORET FIRE Domenico Berardi reduserer her til 1-2 for Sassuolo mot Milan. EPA/SERENA CAMPANINI Vis mer

- Jeg tror han kan bli Italias neste store spiller, sier Thomas Høy.

Bloggeren følger Serie A tett, og har latt seg imponere av Berardis prestasjoner i Sassuolo-trøya. Med 11 mål på 14 kamper i sin første sesong på italiensk toppnivå, er det forståelig.

- Kampen mot Milan var egentlig litt merkelig. For Berardis venstrefot er helt ekstrem, men den så du nesten ikke, selv om han scoret fire mål. Jeg føler det forteller litt om potensialet hans, sier Høy til Dagbladet.

For skal man tro ekspertene, kommer ikke 19-åringens oppvisning til å vise seg som noe blaff.

NÅDELØS Her sender Berardi Sassuolo i ledelsen med sin 3-2-scoring.  EPA/ELISABETTA BARACCHI
NÅDELØS Her sender Berardi Sassuolo i ledelsen med sin 3-2-scoring. EPA/ELISABETTA BARACCHI Vis mer

- Berardi er en av de mest spennende spillerne jeg har sett på lenge. Han spiller for en av nedrykkskandidatene, så han får ikke mye hjelp, heller, forteller Johannessen.

Ettertraktet I fjor var Berardi med å skyte Sassuolo opp og bort fra Italias nest øverste nivå. 11 mål gjorde at større klubber fikk høre om gutten fra den sørlige delen av støvellandet.

De engelske Manchester-lagene i rødt og lyseblått. Liverpool og Southampton. Alle skal ha vist interesse. Det samme gjorde Juventus, som før sesongen kjøpte 50 prosent av rettighetene for deretter å låne ham ut igjen.

- Om han går til Juventus etter sesongen, kan det bli tøft å få spilletid. De er det beste laget i Italia, sier Johannessen.

Om Berardi fortsetter å levere på samme nivå som til nå, vil det likevel være naturlig om Torino-klubbens trener, Antonio Conte, tror han vil få bruk for ham. Skulle det skje, mener Høy at Berardi vil få jobbe i gode omgivelser.

FEIRET Berardi feiret hemningsløst etter sitt tredje mål. EPA/ELISABETTA BARACCHI
FEIRET Berardi feiret hemningsløst etter sitt tredje mål. EPA/ELISABETTA BARACCHI Vis mer

- Hvis han drar til Juventus, vil han få den best mulige oppfølgingen. De har et veldig godt støtteapparat. Det er bare til å se på utviklingen til (Paul) Pogba.

Til Brasil? Før avgjørelsen blir tatt, kan også et VM-sluttspill i Brasil bli aktuelt. Cesare Prandelli er landslagssjef, men han har stjerner med langt større navn enn Berardis å velge mellom.

Johannessen tør likevel ikke å avskrive 19-åringens kandidatur.

- Per i dag tror jeg ikke han kommer med - men fortsetter han på dette viset og skyter Sassuolo til ny kontrakt, er Prandelli mann nok til å ta ut det beste laget i juni, mener han.

LYKKERUS Fra 0-2 til 4-3 mot Milan er ikke hverdagskost for nyopprykka Sassuolo. REUTERS/Alessandro Garofalo
LYKKERUS Fra 0-2 til 4-3 mot Milan er ikke hverdagskost for nyopprykka Sassuolo. REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer