- DET KRIBLER FÆLT: Stine Bredal (lengst til høyre) har spilt drøyt 47 minutter så langt i VM. Nå håper hun på flere sjanser mot Spania i semifinalen i kveld.Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
- DET KRIBLER FÆLT: Stine Bredal (lengst til høyre) har spilt drøyt 47 minutter så langt i VM. Nå håper hun på flere sjanser mot Spania i semifinalen i kveld.Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.Vis mer

For fire uker siden var Stine banens beste mot Spania

Nå får hun knapt spille. Får hun sjansen i kveld?

Følg håndballjentenes VM-semifinale mot Spania i livestudio kl. 23!

SÃO PAULO (Dagbladet):  I kveld spiller Norge semifinale i VM mot Spania. Sist lagene møttes, var i Møbelringen cup for fire uker siden. Da endte det med straffekonk som Norge til slutt vant.

Stine Bredal Oftedal ble en lenestol rikere etter å ha blitt kåret til kampens beste spiller av juryen i Tysvær Arena. Oftedal Bredal ble av mange lansert som en VM-joker, men har ikke slått til i Brasil.

På de sju første kampene har det blitt tilsammen 47 minutters spilletid for 20-åringen. Blant annet på grunn av at Kristine Lunde-Borgersen er tilbake fra skade, men også fordi Stabæk-spilleren har et stykke igjen defensivt.

- Stines sjanse til å spille mer vil nok øke med et løft i forsvarsspillet, og kanskje når laget blir enda bedre til å spille flere forskjellige forsvarsformasjoner. Hun kan også bli en forsvarsspiller i 6-0, men hun må utvikle seg der, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

- Det kribler fælt Hun kom inn i snaue to minutter på tampen av kvartfinalen mot Kroatia, i en periode da Norge var på hæla og slapp inn mange baklengsmål.

- Da fikk hun litt lite tid, hun ble kastet litt inn i det, og det traff vi jo ikke ordentlig på. For Stine gjelder det å være tålmodig. Hun er en framtidsspiller, sier Hergeirsson.

Og Bredal Oftedal er både tålmodig og utålmodig. For selv om hun forstår at andre blir valgt, har hun veldig lyst til å spille mer.

- Det kribler veldig fælt. Selvfølgelig gjør det det. Men det er sånn det skal være også, sier hun til Dagbladet.

Hun har ikke glemt kampen mot Spania i november, og tror kanskje spansk motstand kan øke sjansen for spilletid i VM-semien.

- Det tror jeg. Men man vet jo aldri. Nå er vi i semifinalen, og da handler alt om å vinne. Og det er jeg helt klar over, sier Stine, som har avlagt to BI-eksamener under oppholdet i Brasil.

Vraket i fjor Bredal Oftedal var mesterskapsdebutant i EM på hjemmebane i fjor, men ble vraket fra troppen foran semifinalen. Linn Jørum Sulland ble hentet inn og ble toppscorer mot Danmark i Herning.

Det skal mye til at Stine Bredal Oftedal ikke er i troppen i sin første mesterskaps-semifinale i kveld.

- I år er jeg i alle fall med, virker det som. Jeg har ikke hørt noe annet. Men ikke si noe høyt så de vurderer det plutselig, spøker Bredal Oftedal.

Som Thorir Hergeirsson er hun en spiller for framtida. Men det betyr ikke at hun gjerne skulle hatt med seg spill i en semifinale og en eventuell finale allerede i år.

- Det hadde vært greit å få det med en gang. Men det kommer an på hvordan kampen utvikler seg, og det er jeg fullt klar over selv, sier hun.

• Norge møter Spania klokka 23 i kveld norsk tid. Følg kampen på live.dagbladet.no/handball

• Bronsefinale og finale spilles henholdsvis 17.30 og  20.15 på søndag

BANENS BESTE: Stine Bredal Oftedal (t.h.) viste fram tempo og finteregisteret mot Spania 19. november. Her feirer hun ett av fire mål sammen med Kari Mette Johansen. Foto: Kent Skibstad, Scanpix
BANENS BESTE: Stine Bredal Oftedal (t.h.) viste fram tempo og finteregisteret mot Spania 19. november. Her feirer hun ett av fire mål sammen med Kari Mette Johansen. Foto: Kent Skibstad, Scanpix Vis mer