Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For første gang bor Mourinho uten familien, og han blir forfulgt om han går ut: - For meg er det en katastrofe

Trøbbel både på og utenfor banen.

MATILDE: José Mourinho og datteren Matilde, her under «GQ Men of the Year awards» i London for et drøyt år siden. Foto: NTB Scanpix
MATILDE: José Mourinho og datteren Matilde, her under «GQ Men of the Year awards» i London for et drøyt år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester United - Manchester City 21.00

(Dagbladet): Etter en lovende start på karrieren i den røde delen av Manchester, har pilene pekt nedover for José Mourinho den siste tiden.

Én seier på de seks siste kampene i serien og seks poeng opp til serielederne er fasit idet oktober nærmer seg november, og i kveld venter Manchester City hjemme på Old Trafford i Ligacupens fjerde runde.

Men det er ikke bare på fotballbanen portugiseren møter motgang om dagen. Heller ikke boforholdene er det han vil karakterisere som ideelt.

Paparazzi

Til britiske The Telegraph forteller 53-åringen at han til stadighet blir plaget av de britiske paparazzi-fotografene som vet godt hvilket hotell han bor på.

- For meg er det en katastrofe. Det hender jeg bare har lyst til å gå meg en tur, men det kan jeg ikke. Det hender jeg har lyst til å gå ut for å spise, men det kan jeg ikke. Heldigvis kan jeg få bestilt mat til rommet, sier han.

Og ikke nok med at han blir forfulgt om han forlater rommet, Mourinho må også finne seg i å bo uten familien sin.

- Datteren min (Matilde) blir 20 neste uke, og sønnen min (José Jr.) blir 17 om et par måneder. De er veldig etablerte i London, og de har blitt så gamle at de ikke lenger kan flytte rundt omkring med meg. Det er første gang familien lever på denne måten, men vi prøver å kjenne på det og finne ut hvordan vi skal takle situasjonen.

SVÆRT DRISTIG KLESVALG: Chelsea-manager Jose Mourinho tok med seg datteren Matilde (18) på den årlige GQ Awards i London i fjor. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Nært forhold

Det er ingen hemmelighet at familien er viktig for Mourinho, og barna hans har flere ganger vært tema i intervjuer.

For et drøyt år siden hadde han med seg datteren sin på GQs årlige galla der han var en av vertene.

- I årevis har han blitt kalt «The Special One», men nå ser det ut som om datteren til José Mourinho også akter å skape seg et navn. 18-åringen var med faren sin på «GQ Men of the Year awards» i London tirsdag kveld, og alle snudde seg, skrev The Mirror den gang.

Hun ble også fanget av kameraene da faren overrakte sin Premier League-medalje til henne etter at Chelsea vant trofeet i mai i fjor. Han avslørte riktignok da at hun ikke kom til å beholde den.

- Min sønn samler på alle tingene mine, sa Mourinho ifølge engelske Independent, og sikter da til den noe yngre José Mario Jr.

- Han beholder alt. Trøyer, medaljer - han stjeler fra meg!, sa Mourinho som forklaring på gesten med sitt sedvanlige glimt i øyet.

Kritikk

I går skrev den annerkjente avisa The Times at flere spillere har sett seg lei på portugiserens noe distanserte tilstedeværelse på treningsfeltet.

«Enkelte spillere kjenner på at de ønsker seg en nærmere relasjon til 53-åringen - spesielt etter behandlingen de fikk av hans forgjenger Louis van Gaal - men det sies at Mourinho foretrekker å holde seg borte fra spillerne.»

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, som følger Premier League tett, sa til Dagbladet at han ikke nødvendigvis legger så mye vekt på akkurat denne historien, men at det er problematisk at det i det hele tatt kommer historier.

- Det var veldig lite lekkasjer fra den garderoben da Ferguson styrte, og sånn sett er dette et dårlig tegn. Det er viktig for en manager å ha kontroll, sa han.

- Kan ikke gi faen

Alsaker var også klar på at onsdagens derby plutselig ble mye viktigere etter søndagens forsmedelige tap da Chelsea vant 4-0 hjemme på Stamford Bridge.

- Er ikke United en helt annen utgave i morgen, kan de ikke kalle seg United-spillere. Jeg tror de kommer til å spille med både innsats og trøkk. Det er noe annet å spille på Old Trafford der Alex Ferguson, Bobby Charlton og 75 000 andre sitter på tribunen. Man kan ikke gi faen da, sier han, og legger til.

- Det blir nok jobba knallhardt. Spørsmålet er bare om det er nok.

Også Pep Guardiola og Manchester City er avhengig av en god forestilling i kveld da de nå har fått fem strake kamper uten seier.

Avspark i oppgjøret mellom de to Manchester-lagene er onsdag kveld klokka 21.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!