- For første gang er jeg målløs

Fjørtoft måtte trøste LSK-fansen.

• Les også: LSK-gutta sier unnskyld

• Nils Arne Eggen: - Håper det var et arbeidsuhell

• Arne Scheie: - Flaut for norsk fotball

(Dagbladet.no): I forkant av de to kampene mot Käerjéng sa LSK-manager Jan Åge Fjørtoft følgende til Dagbladet:

- Europacupen er enormt viktig. Ikke bare for oss, men også for norsk fotball. Nå er det viktig at vi bretter opp ermene og viser Europa at Norge ikke er en akterutseilt fotballnasjon. Når vi spiller europacup, spiller vi ikke bare for folk i Lillestrøm. Vi spiller for hele Norge.

I går var ordmiltraljøsen fra Gursken for en gangs skyld målløs, etter at Lillestrøm gikk på trynet ut av Europa på bortemålsregelsen.

Og det var ikke akkurat en formidabel motstander Lillestrøm måtte gi tapt mot. Ifølge Romerikes Blad har den best betalte spilleren på Käerjéng 8000 kroner i månedslønn.

Det er bare litt mer enn hva en student mottar fra Lånekassen, men i går ble proffene fra Lillestrøm utradert av deltidsspillerne fra Luxemburg.

FJØRTOFT MÅLLØS: For Lillestrøm var det å nå langt i UEFA-cupen i år av like stor viktighet som seriegull. Etter at Europa-eventyret gikk i vasken mot lille Käerjéng i går kveld, var LSK-manager Jan Åge Fjørtoft målløs. Foto: SCANPIX
FJØRTOFT MÅLLØS: For Lillestrøm var det å nå langt i UEFA-cupen i år av like stor viktighet som seriegull. Etter at Europa-eventyret gikk i vasken mot lille Käerjéng i går kveld, var LSK-manager Jan Åge Fjørtoft målløs. Foto: SCANPIX Vis mer

Alle må stå til rette

Jan Åge Fjørtoft uttalte for to uker siden at LSK er Norges stolteste klubb, men i går var den bare Norges flaueste. Etter kampslutt måtte LSK-manageren trøste de rundt 25 supporterne som hadde tatt den lange turen.

- Forferdelig å kunne servere dem en slik kamp da de kommer fra Lillestrøm og ned hit for å se på oss. Men det hjelper ikke nå, skaden er skjedd, sier Fjørtoft til Romerikes Blad.

- Jeg er målløs. For første gang er jeg målløs. Og jeg bør heller ikke si så mye nå. Dette må alle stå til rette for, sier han.

Etter 2-1-seieren mot Käerjéng på Åråsen for to uker siden var innsatsen til LSK-spillerne så begredelig at Fjørtoft og Nordlie så seg nødt til å holde et halvannet times langt oppvaskmøte.

Jublet for corner

I går ble det ikke noen skjennepreken, selv om Lillestrøm ifølge Fjørtoft hadde ett - ETT - skudd på mål mot det ultradefensive amatørlaget.

Tom Nordlie nekter for at spillerne hans undervurderte Käerjéng.

- For første gang er jeg målløs

- Slike ting kan skje i fotball, men det burde ikke skjedd med oss. Vi skapte ikke nok, selv om vi hadde kontroll spillmessig. Noen annen forklaring har jeg ikke. Gutta tok kampen alvorlig, og det var ingen undervurdering, sier han til Romerikes Blad.

For Käerjéng var seieren likevel et vel så stort sjokk som tapet var for Lillestrøm. Ifølge lokalavisa gikk publikum nærmest av skaftet bare laget fikk en corner.

Til slutt fikk de altså mye mer enn det - kampens eneste mål signert Rachid Boulahafari . Käerjéng kom på bare på 8. plass i den hjemlige serien i fjor, og grunnen til fikk være med i UEFA-cupen var at F91 Dudelange vant både cup og serie sist sesong.

Käerjéng var tapende cupfinalist.

<B>SKAPTE LITE:</B> Lillestrøm hadde spillmessig kontroll, men hadde ifølge Fjørtoft ett lusent skudd på mål i løpet av hele kampen.