Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Serieforeningen for kvinnefotball er inkludert i prosjektet «Elitefotball Norge»

For første gang er kvinnefotballen inkludert: Støtter Drillo hundre prosent

Serieforeningen for Kvinnefotball er med på laget i utviklingsprosjektet «Elitefotball Norge.» Hege Jørgensen mener dette er et stort steg i riktig retning.

POSITIV: Hege Jørgensen, leder for Serieforeningen for Kvinnefotball, håper NFF takker ja til det nye prosjektet «Elitefotball Norge.» Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
POSITIV: Hege Jørgensen, leder for Serieforeningen for Kvinnefotball, håper NFF takker ja til det nye prosjektet «Elitefotball Norge.» Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NFF og NTF samarbeider om et mulig prosjekt kalt Elitefotball Norge, som skal fungere som et kompetansesenter og de øverste organ for toppfotballen i landet.

For første gang er kvinnesiden inkludert i utviklingsprosjektene gjort på herresiden. Hege Jørgensen, leder for serieforeningen for kvinnefotball, roser NFF og NTF for inkludering som slettes ikke er en selvfølge, ifølge henne.

- Jeg vil berømme fotballforbundet og Norsk Toppfotball for måten de har valgt å la kvinnene ta del i hele prosessen. Det er fint at de forstår at det trengs å legge trøkk på jentesida også, sier Jørgensen til Dagbladet.

Viktig verktøy

Dersom prosjektet blir godkjent av NFF, vil det settes i gang et kompetansemiljø som har vært mangelvare på kvinnesiden i mange år. Serieforeningen for Kvinnefotball, Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund vil samles på en beliggenhet og dele kompetansen mellom seg.

Heidi Støre, leder for kvinnefotball i NFF, understreker at ingenting er avgjort ennå.

- Elitefotball Norge er ikke vedtatt ennå. Det pågår fortsatt gode diskusjoner rundt hvordan vi skal få til et best mulig og mest effektivt samarbeid, sier hun til Dagbladet.

Jørgensen er kritisk til hvordan Toppfotballsenteret på Ullevaal har blitt drevet tidligere og håper at NFF nå åpner opp for endring.

- Det har vært problematisk at det ikke har vært lagt ned ressurser i forskning på kvinnefotballen, og at det dermed kun har blitt etablert et kompetansemiljø på herresiden, forteller Jørgensen.

Dersom alle får muligheten til å dele på kompetansen vil bidra til at kvinnesiden kan ta store steg.

- Vi har tidligere ikke hatt muligheten til å dra veksler på dette miljøet. Det er effektivt at vi nå potensielt kan dra nytte av ressursene som er lagt ned i mange år, og slippe å utvikle vårt eget fra bunnen av. Det ville tatt oss flere år å få på plass et kompetansemiljø på nivå med herrenes, sier Jørgensen.

Serieforeningen for Kvinnefotball har hentet inspirasjon fra noen av verktøyene som herrene bruker.

- Akademiklassifiseringen er noe vi har ambisjoner om å innføre, men i en mer nedskalert versjon. Den er ikke ferdig utviklet, men noe vi håper få på plass i nærmeste framtid, sier Jørgensen.

Klubbutvikling

På spørsmål fra Dagbladet om hvordan forholdet mellom NFF og NTF er, sa Jo Bergsvand, tidligere sportssjef i NTF, at «det kunne vært bedre.»

Fotballpresident Terje Svendsen vil ikke uttale seg om hvorvidt han er enig med Drillo om at Norsk Toppfotball er viktigere for satsingen på norsk fotball.

Heidi Støre, leder for kvinnefotball i NFF, støtter prosjektet.

- Det å forene krefter mot samme område for å oppnå et felles løft for norsk fotball, er alltid positivt. Det pågår fortsatt diskusjoner rundt hvordan vi skal få til dette best mulig, og få til et effektivt samarbeid. Uavhengig av resultat, vil et styrket samarbeid gi klubbene tilgang til topp fagkompetanse på ulike områder.

- Prosjektet vil forhåpentligvis gi et kvalitativt bedre tilbud i et A-lags- og spillerutviklingsperspektiv, både på gutte- og jentesiden, sier Støre.

Serieforeningen for Kvinnefotball mener Drillo poengterer noe veldig viktig når han sier at NTF er viktigere for norsk fotballs utvikling enn NFF.

- Klubbhverdagen betyr aller mest. Det er der utviklingen av spillerne skjer, og det er dit kompetansen må inn. Den daglige påvirkningen som spilleren har i klubbene sine har ekstremt stor betydning. Hvis vi optimaliserer dette løpet, vil landslagene høste frukter av det.

- Dette kompetansesenteret vil åpne en helt nye dører for oss, sier Jørgensen.

Nå gjenstår det bare å se om NFF godtar prosjektet for Elitefotball Norge.

- Jeg håper at norsk fotball ser at dette er den beste løsningen. Vi er allerede gode på grasrota. Nå må overgangen fra bredde til topp blir styrket. Vi må forvalte grunnlaget fra bredden enda bedre, avslutter hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!