Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Panama-kaptein Roman Torres

For første gang er Panama i VM. Dette er kapteinen som hylles som en superstjerne

Román Torres lever som en filmstjerne i Panama etter at han sendte landet til VM. I Russland skal han lede laget mot stornasjoner som Belgia og England.

HELT: Roman Torres har blitt en helt i hjemlandet etter at han sendte Panama til VM. Foto: Urs Flueeler/Keystone via AP
HELT: Roman Torres har blitt en helt i hjemlandet etter at han sendte Panama til VM. Foto: Urs Flueeler/Keystone via AP Vis mer

Panama debuterer i VM, og havnet i gruppe G med England, Belgia og Tunisia. Etter åpningskampen mot Belgia, venter England for Panama-spillerne som vil være massive underdogs i mesterskapet.

- Vi må tenke på oss selv. Vi kan ikke være redde, vi er et lag som er kapable til å kjempe mot de største lagene, og vi må være på vårt beste, sier landslagskaptein Roman Torres til BBC.

32-åringen, som til daglig spiller for MLS-klubben Seattle Sounders, er blitt så populær i hjemlandet at han er som en filmstjerne å regne.

Avgjørende scoring

Midtstopperen med det karakteristiske håret sendte landet til VM med sin scoring mot slutten i VM-kvalifiseringen mot Costa Rica. Etter å ha blitt flyttet opp på spissplass i sluttminuttene i jakten på et ledermål, fikk han ballen inne i feltet og satte inn scoringen som sendte nasjonen til VM.

Siden den gang har fått heltestatus i det fotballgale landet.

- Det betyr så mye for folket i Panama. For fire år siden gråt vi etter å ha tapt for USA, men denne gangen var det bare glede, sier Torres.

Lever som en filmstjerne

Hans status i landet eksploderte etter scoringen mot Costa Rica.

- Siden oktober er det som om jeg har blitt en filmstjerne. Alt har forandret seg, og alle vil ha et bilde av meg. Det plager meg ikke, for jeg nyter denne historiske tiden med landslaget, sier Torres som er å se både på reklameplakater, på busstopp og i reklamefilmer i Panama.

Karol Elizabeth Lara, sportsjournalist i Panama, forteller om elleville tilstander i landet etter at VM-billetten ble sikret.

- Folk gråt, og det var et veldig emosjonelt øyeblikk i vår historie. Innbyggertallet i landet er på rundt fire millioner, og cirka to millioner var ute i gatene den kvelden.

Panama VM-åpner 18. juni mot Belgia.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling